Alles wat we weten over You seizoen 2

"Één scène is bloederiger en enger dan alles hiervoor"

seizoen-2-netflix-serie-you
You

Één van de beste series van 2018 is (volgens kijkers zelf) de Netflix-serie You. Gossip Girl-acteur Penn Badgley speelt de rol van creepy stalker Joe die (spoiler!) behoorlijk wat bloed aan zijn handen heeft, maar voor de buitenwereld een sympathieke good guy lijkt. In het eerste seizoen zagen we wat er gebeurde met Joes laatste obsessie: Beck (gespeeld door Elizabeth Lail). Benieuwd wat we kunnen verwachten van seizoen 2? We zetten alle info voor je onder elkaar.

Alle informatie over nieuwe seizoen You

Het eerste deel van seizoen 2 speelt zich af in Los Angeles. Dat betekent niet dat hij zijn daden in New York achter zich kan laten. Weet je nog hoe Joe Dr. Nicky erin luisde, waardoor hij opgepakt werd voor de moord op Becks? En hoe Joe Becks beste vriendin Peach (gespeeld door Shay Mitchell) vermoordde? Nou, daar zit nog een staartje aan. Het is duidelijk dat Joe vooral in het geval van Peach zijn sporen niet zo goed uitgewist heeft als zou moeten (denk aan het potje urine in het huis van de moord).

Wanneer verschijnt seizoen 2?
Er is nog geen officiële releasedatum bekend gemaakt. Verschillende media denken dat de show in ieder geval vóór het einde van het jaar verschijnt. Misschien zelfs eerder, aangezien de cast in juni al drie maanden bezig was met filmen.

Penn Badgley als Joe
We komen nu écht achter de ware aard van Joe. Na seizoen 1 kreeg Joe op social media een hoop fans die hem sexy vinden en de ernst van de situatie niet helemaal begrijpen. 'Penn Badgley, kidnap me please,' klinkt het op Twitter. Gelukkig vindt Penn Badgley deze reacties zelf ook disturbing.

Duisterder dan ooit
Wat blijkt? Seizoen 2 wordt veel duisterder dan we tot nu toe hebben gezien. Dat onthult één van de schrijvers van de serie, Sera Gamble, aan US Weekly. “De verhuizing naar LA brengt een compleet nieuwe kant van Joe Goldberg aan het licht,” vertelt ze. “Ik denk nu aan één scène die bloederiger en enger is dan alles wat we in seizoen 1 zagen. Je herkent het als je het ziet.”

“De tweede aflevering van het nieuwe seizoen bevat mijn favoriete shot uit mijn hele carrière,” aldus de schrijver. “Joe moet noodgedwongen iets doen dat hij echt niet wil doen.” Penn Badgley vertelde in een eerder interview dat we in deze aflevering te zien krijgen wat Joe nu precies met Beck heeft gedaan.

Cast
Er verschijnen een hoop nieuwe personages in het tweede deel van You. Joes nieuwe love interest Love Quinn wordt gespeeld door Victoria Pedretti (van The Haunting of Hill House). Charlie Barnett (bekend van Russian Doll) speelt haar beste vriend Gabe. Ook de 16-jarige Jenna Ortega (Jane The Virgin) en de 25-jarige James Scully zijn toegevoegd aan de cast.

Nieuwe relatie

Als je denkt dat Love de nieuwe Beck is, dan heb je het mis. Joe en Love hebben geen relatie zoals Joe en Beck dat hadden. Dit is een ander soort liefde, zo vertelt Sera Gamble: “Joe had Love alleen kunnen ontmoeten na wat er tussen hem en Beck is gebeurd. Joe is niet op zoek naar liefde. Hij is heartbroken door wat er is gebeurd. Love biedt hem een ander soort vriendschap en een ander soort relatie.”

Advertentie - Lees hieronder verder