Expeditie Robinson in tweets: pittige proef en paniek in het water

We zijn begonnen, mensen

Eerste aflevering Expeditie Robinson
Expeditie Robinson

1,6 miljoen Nederlanders keken gisteren naar de allereerste aflevering van het twintigste seizoen van Expeditie Robinson. Met Kaj aan het roer in plaats van Dennis, louter bekende Nederlanders en een ietwat andere invulling van de eerste aflevering dan we gewend zijn, was er weer genoeg te bespreken op Twitter. Onder de hashtag #ExpeditieRobinson ging het dan ook behoorlijk los met herkenbare, gevatte en vooral dolkomische tweets, die we je niet willen onthouden.

Zitten we er klaar voor?

Terwijl er normaal gesproken bijna een hele aflevering wordt gewijd aan het introduceren van de kandidaten, gaan we er deze keer lekker rap doorheen. Vinden de kijkers fijn. Al is de uitleg van de proef dan weer iets te láng (en onduidelijk).

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de kandidaten 'm zelf in hun oren hebben geknoopt, al zijn enkele deelnemers overduidelijk alleen maar bezig met de eerste uitdaging van de proef: van de boot naar de kust zwemmen.

Verder verloopt de proef behoorlijk soepeltjes. Alhoewel... Jaap dondert van de evenwichtsbalk af, met een lichte blessure tot gevolg, Mariane krijgt de Kötter van Kim in haar gezicht en Berdien bezwijkt onder de torenhoge temperaturen.

Maar de ellende (lees: het gekibbel) begint pas echt wanneer de teams worden samengesteld en ze naar hun kampen vertrekken.

En dan hebben ze geluk dat Fatima en Carlos met een giga taart komen aanzetten, anders was het eten waarschijnlijk ook nog een drama geworden.

Maar hoezo maken Fatima en Carlos eigenlijk ineens hun opwachting in het programma?! Wij weigeren te geloven dat ze alleen die taarten kwamen brengen. Wordt vervolgd?

Advertentie - Lees hieronder verder