Jordan Pruitt klaagt oud-manager aan wegens seksueel misbruik

Graphic design, Font, Games, Graphics, Animation, Pc game, Fictional character, Neon, Screenshot, Stage,
YouTube

De 28-jarige countryzangeres Jordan Pruitt, bekend van onder andere The Voice USA (2012), beschuldigt haar oud-manager van seksueel en psychisch misbruik. Ook label Hollywood Records en moederbedrijf The Walt Disney Company worden aangeklaagd wegens het niet in bescherming nemen van de jonge zangeres.

Jordan Pruitt seksueel misbruikt door haar producer

Het misbruik begon al in 2005, toen Jordan nog maar veertien jaar oud was en haar contract tekende bij Hollywood Records. Het label moedigde de jonge zangeres uit Nashville aan om in zee te gaan met Keith Thomas. Telkens wanneer Jordan alleen werd gelaten met haar manager Keith gebeurden dingen die, volgens haar, niet door de beugel konden. “Helaas zijn deze grote bedrijven in eerste instantie gericht op verkoop, geld en hitlijsten. Te vaak schieten ze te kort in het beschermen van jong talent waarvoor ze geacht worden te zorgen. Ik ben zo teleurgesteld in de manier waarop Disney hun minderjarige talenten als cash cows gebruikt,” vertelt Jordan aan Variety.

Seksueel misbruik nog steeds een taboe

De reden dat Pruitt hier pas veertien jaar later mee naar buiten komt, is omdat seksueel misbruik een extreem taboe is in het zuiden van Amerika. Gelukkig heeft de zangeres zich nu hard gemaakt en hoopt ze het onderwerp bespreekbaar te kunnen maken om anderen met dit probleem te helpen. “Veel slachtoffers schamen zich te erg om ermee naar buiten te treden. Niemand zou ooit gestraft moeten worden voor het vertellen van de waarheid en het eisen van gerechtigheid,” aldus Jordan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder