Friends bestaat 25 jaar, en zo wordt dat wereldwijd gevierd

Op naar de volgende 25 jaar bingewatchen

Friends jubileum
Getty ImagesGetty Images

Als het op series aankomt, is de concurrentie tegenwoordig moordend. Tóch zijn er enkele series die er met kop en schouders bovenuit steken. Friends is er zo eentje. En als je na 25 jaar nog steeds zo populair bent, dan is dat reden voor een groots feestje.

25 jaar Friends

Deze maand is het 25 jaar geleden dat de beroemde serie op de buis kwam, en dat jubileum laten fans niet zomaar voorbij gaan. Overal ter wereld – en dan (helaas) vooral in de VS – wordt het 25-jarige bestaan van Friends gevierd, en ook zeker niet met de minste activiteiten.

Museum
In New York wordt er speciaal voor de serie een heus museum geopend. Een pop-up museum, dat dan wel weer, maar voor de fans van de serie is het een droom die uitkomt. In het museum kun je onder meer rondlopen over verschillende sets en welbekende kostuums van de acteurs bewonderen. De expositie is tot 6 oktober geopend. Meer info vind je hier.

Bioscoop
Het officiële jubileum van Friends is op 22 september, en in die week is het dan ook helemaal feest. Vooral in (juist) New York kun je die week niet om het 25-jarige bestaan van Friends heen. Zo zijn er twaalf afleveringen van de serie die week in de bioscoop te zien. Leuk, een stukje nostalgie, horen we je denken. Inderdaad, maar er worden óók nog nooit eerder vertoonde beelden laten zien, waaronder exclusieve interviews met de cast. Willen. We. Bij. Zijn.

Op straat
Maar niet voor alle jubileum-verrassingen hoef je naar de VS; ook in Europa zul je sporen van het 25-jarige bestaan van Friends tegenkomen. Zo worden er op verschillende plekken over de hele wereld replica's van dé bank van de vriendengroep neergezet – je kent 'm wel, die befaamde oranje zetel. Fans kunnen onder meer neerploffen op de banken in Londen en Madrid.

Vanuit je woonkamer
Wil jij het jubileum van Friends gewoon lekker vanuit je eigen woonkamer vieren? Dat kan. Zo brengt ook LEGO een eerbetoon aan de serie met een pakket van de set van Central Perk, dat je dus helemaal zelf in elkaar kunt zetten (fun!). Of je duikt gewoon in je Friends-pyjama op de bank en gaat de hele serie nog eens van voor tot achter bingen. (Oké, of alleen je favoriete afleveringen, als je niet de hele maand non-stop de tijd hebt.)

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Emmy Awards
Of de acteurs van de serie nog samenkomen om hun jubileum zelf te vieren, is vooralsnog onbekend. Wel gaan er geruchten rond dat de cast bij elkaar zou komen tijdens de Emmy Awards. Wordt – hopelijk – vervolgd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder