De opvallendste uitspraken van Orpheo op een rij

*krekelgeluiden*

orpheo-temptation-island-vips
Temptation Island VIPS

Glamour’s Elke is dol op Temptation Island (VIPS), Ex on the Beach: Double Dutch en Love Island en ze komt ervoor uit. Niks geen guilty pleasure. Alleen maar pleasure. Ze praat je iedere week bij over de laatste juice, drama en hilariteit.

Sinds Temptation Island VIPS-koppel Quentin en Channah het tv-programma vroegtijdig verlieten, is er een nieuwe deelnemer die de gemoederen op de Glamourredactie flink bezighoudt: Orpheo. Of, zoals Damian hem graag noemt, Oreo.

Orpheo en Liessinde gaan maar een korte tijd de verleiding aan, maar Orpheo laat in die korte tijd een blijvende indruk achter. Als reden kun je zijn dansmoves noemen, of misschien wel zijn uitvoerige zonnebrillencollectie. Maar wat ik écht het opvallendst aan hem vind, zijn zijn uitspraken.

Orpheo's uitspraken

Om terug te blikken op het hele seizoen zet ik Orpheo's grappigste, bizarste of opvallendste uitspraken voor je op een rij.

 1. Wanneer verleidster Angi aan Orpheo vraagt of ze zijn temptation is, draait hij nogal eromheen (daar is-ie goed in, hoor). “Je kiest iemand gewoon op date op het moment dat je denkt: daar kan ik goed mee babbelen,” aldus Orpheo. Angi reageert: “Dus ik ben jouw temptation?” Orpheo uiteindelijk: “Ja.”


 2. Weet je nog dat een paar verleiders indruk op Orpheo probeerden te maken tijdens de confrontatie? Mitch deed een poging: “Je verwacht van je meisje dat je haar 100 procent kan vertrouwen. Maar we weten allebei: dan moet je lekker een hond nemen.” Orpheo's reactie: “Ik was totaal niet van hem onder de indruk. Want 1) ik hou gewoon van hondjes, daar ben ik niet op tegen. Alleen anderzijds is mijn vriendin allergisch voor honden. Dus ja.” Dus, ja. Inderdaad.


 3. Kaj vraagt of Orpheo denkt dat Liessinde het moeilijk heeft op het andere resort: “Zit er verleiding tussen voor je vriendin denk je?” “Ik denk dat het gewoon een tijdelijke afleiding is,” aldus Orpheo. Uh, ok. Ook Kaj is in de war: “Hoe bedoel je?” Orpheo legt uit: “In de zin van: ze communiceert hier en daar met een van de jongens en that’s it. Verder is er voor mij geen dreiging.” Da's duidelijk.

 4. En dan de vraag of Orpheo het zwaar heeft op Temptation Island. Je weet wel, omdat hij zijn vriendin niet kan spreken, niet kan zien, in onwetendheid zit over hoe het met haar gaat, of ze niet voor de verleiding zwicht, of hij zélf niet voor de verleiding zwicht, dat allemaal. “Ik heb het zeker zwaar. Ik kan geen keuze maken tussen wie ik het leukst vind. Ik twijfel tussen Laetitia en Angi.” Dat is ook zwaar, Orpheo.


 5. Op het moment dat Thomas naar bed gaan met Daniëlle vindt Orpheo daar duidelijk iets van. Of ja, duidelijk... “Als ik in zijn situatie zou zitten, had ik de eer aan mezelf gehouden. Ik denk dat dat wel volwassener is en uiteindelijk ook gewoon een mooier gebaar vanuit jouw persoonlijkheid naar zowel de buitenwereld als uiteindelijk jouw ex-vriendin.”


 6. Terug naar Orpheo's grootste temptations. Hij kan nog steeds niet kiezen. “Ik heb eindelijk kunnen aangeven dat ik niet één, maar twee temptations heb gevonden. Daar ga ik ook wel gewoon goed mee om,” vindt hij. “Hoe dat gaat: ze nemen elkaars shifts over. Ze zijn gewoon collegiaal naar elkaar. Dat waardeer ik wel, dus zodoende.” Jep, zodoende. En wie dan de beste recensie krijgt? “Ze zijn gewoon echt aan elkaar gewaagd. Dus we houden ze gewoon beiden erin. En we kijken wel.”


 7. En dan nu: Het Boek. Dat verschrikkelijke boek dat Orpheo leest met de kippenvel bezorgende titel De kracht van echte mannen. Orpheo legt de verleidsters even haarfijn uit wat er in het boek beschreven wordt:

  “Een man zijn doel is belangrijker dan zijn relatie,” begint hij. “Klaarkomen in een vrouw is natuurlijk de erkenning naar haar toe dat zij het ten eerste goed heeft gedaan en je voelt je er comfortabel bij. Maar je moet er niet in doordraaien. Je moet wel een vrouw ook het gevoel geven dat jij de man bent die daar verantwoordelijk mee omgaat en die niet altijd even makkelijk te bevredigen is.”

  Jazeker, hij gaat nog verder. “Op het moment dat jij klaarkomt op verzoek van je vrouw zonder echt zelf daar een keuze voor te hebben gemaakt dan laat je eigenlijk je macht ontnemen,” besluit hij.


 8. Terug naar Orpheo's eeuwige dilemma: neemt hij Laetitia of Angi mee op dreamdate? “Het ziet er wel rooskleurig uit voor Angie, moet ik eerlijk toegeven. Maar als we gewoon eerlijk naar de statistieken kijken: Laetitia heeft vanavond nog om in ieder geval te laten zien wat voor kwaliteiten ze in huis heeft,” zegt hij op de dag voor de date.

  Maar het liefst kiest Orpheo gewoon helemaal niet. “De dreamdate is toch wel echt een date waar je over kan dromen en visualiseren. En dat is dan in mijn geval met twee vrouwen. Laetitia en Angelica om precies te zijn.” Liessinde, wie?

  Verleidster Julia weet Orpheo's verschijning goed samen te vatten: “Het lijkt wel een dateshow voor jou. Een beetje The Bachelor.

 9. Orpheo beschrijft 'de perfecte vrouw'. Maar dan uit 1928. “De ultieme vrouw is de vrouw die zich transparant kan instellen door middel van koken.” Is goed, Orpheo.


 10. Een inkoppertje, en eigenlijk nog de normaalste grap die we hem hebben zien maken (maar daardoor niet minder opvallend): “Ik ben ook maar een man en wil er het liefst ook gewoon op los spuiten,” aldus Orpheo met een waterpistool in zijn hand.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder