In deze Harry Potter-afdeling zit jij op basis van je sterrenbeeld

J.K. Rowling heeft duidelijk een lesje anatomie gehad

hermelien-sorteerhoed-harry-potter-en-de-steen-der-wijzen
Harry Potter en de Steen der Wijzen

Het nieuwe schooljaar op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus is net begonnen en wij Dreuzels willen nog wel eens doen alsof we De Brief toen we 11 jaar oud waren wél hebben gekregen.

Voor iedereen die geen uitnodiging ontvangen heeft om naar 's werelds beste toverschool te gaan hebben we een klein lesje anatomie, direct uit het lesboek van Harry Potter. Volgens de Amerikaanse Cosmopolitan hangt je sterrenbeeld samen met de afdeling waarbij je zou worden ingedeeld op Zweinstein. Lees je onderstaande tekst, dan besef je dat J.K. Rowling zelf ook behoorlijk veel heeft afgeleid van de sterren. Benieuwd of je bij Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf of Ravenklauw hoort? Volgens de sterren (en Rowling!) zit het zo:

Griffoendor: Ram, Leeuw en Boogschutter

De mascotte van Griffoendor is niet voor niets een leeuw. Eigenschappen die voorkomen bij deze 'vuurtekens' zijn vastberadenheid, moed en lef. Dat af en toe kan leiden tot roekeloosheid. Sound familiar? Da's Harry Potter himself in een notendop, die zelf trouwens ook een Leeuw is.

Huffelpuf: Stier, Maagd en Steenbok

Huffelpuffers zijn toegewijde en geduldige harde werkers, eigenschappen die typerend zijn voor de 'aardetekens'. In de boeken wordt Huffelpuf duidelijk gelinkt aan de aarde. De leerlingenkamer ligt naast de keuken van de school. Vooral Stieren staan bekend om hun liefde voor eten. Mocht je nog niet overtuigd zijn van deze connectie, kijk dan eens naar het afdelingshoofd van Huffelpuf: professor Stronk, die Kruidenkunde geeft en zelf ook een Stier is.

Ravenklauw: Tweeling, Weegschaal en Waterman

'Luchttekens' worden gelinkt aan Ravenklauwers. Kijk maar naar de mascotte, dat een raaf is, en de afdelingskleuren: luchtblauw en brons. Tweelingen, Weegschalen en Watermannen staan bekend om hun sociale en intellectuele eigenschappen. Dezelfde eigenschappen die Ravenklauw prijst. De leerlingenkamer ligt in een hoge toren, waar de studenten alleen in mogen als ze een kennisvraag goed beantwoorden.

Zwadderich: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Behoor je tot de 'watertekens', dan zou je wel eens bij Zwadderich kunnen horen. Nee, dat betekent niet (per se) dat je door en door slecht bent. Het betekent dat je sluw, vindingrijk, loyaal en erg ambitieus bent. Vooral Schorpioenen worden vaak (onterecht) aangezien als de bad guy. Let ook vooral even op de ligging van de leerlingenkamer van Zwadderich: die zit in de kerkers, direct onder het meer.

Advertentie - Lees hieronder verder