Monica Geuze vertelt hoe ze Love Island combineert met haar gezin

Glamour spreekt de vlogger over het programma, haar favoriete Islanders en de liefde

monica-geuze-love-island
Nick van Ormondt

Glamour’s Elke is dol op Temptation Island (VIPS), Ex on the Beach: Double Dutch en Love Island en ze komt ervoor uit. Niks geen guilty pleasure. Alleen maar pleasure. Ze praat je iedere week bij over de laatste juice, drama en hilariteit.

Het is bijna zover: je (oké, mijn) favoriete realityprogramma Love Island begint op maandag 23 september bij Videoland. We zien niet alleen een reeks nieuwe Islanders die op zoek gaan naar de liefde, de streamingdienst heeft ook nog eens een nieuwe presentator geregeld. Niemand minder dan Monica Geuze neemt deze klus op zich.

Daar wil ik natuurlijk alles over weten: hoe denkt ze zelf over liefde, wat verwacht ze van het nieuwe seizoen en hoe gaat ze het presenteren (in Gran Canaria) combineren met haar gezin (met vriend Lars Veldwijk en kleintje Zara-Lizzy in Nederland)? Monica vertelt het allemaal.

Geloof jij in ware liefde?

“Zeker. Ik denk wel dat er niet maar één liefde op de hele wereld voor je rondloopt. Ik denk dat er meerdere personen bestaan die je ware liefde kunnen zijn.”

Heb jij er eentje gevonden?

“Absoluut, ja.”

Hoe vaak ben je in je leven verliefd geweest?

“Al mijn verliefdheden hebben zich op een andere manier ontwikkeld. Als je twaalf bent en je bent verliefd, dan kan dat zo intens voelen. Als ik daar nu op terugkijk, denk ik: waar sloeg dat op. Maar dat is ook wel het mooie aan verliefd zijn, dat je de realiteit een beetje kwijtraakt en jezelf helemaal kunt verliezen in een persoon.”

Zou je zelf meedoen aan Love Island?

“Als ik vrijgezel zou zijn en op zoek was naar de liefde, dan snap ik wel écht dat je meedoet. Het lijkt me hartstikke leuk om hier zes weken te chillen, challenges te doen en leuke mensen te leren kennen.”

Je bent best wel fan van het programma, toch?

“Best wel fan?! Ja, absoluut. Ik wou dat ik het bedacht had. Ik bén Love Island. Ik vind alles leuk aan het programma: van de vormgeving en het lettertype tot aan de dagelijkse ontbijtjes die ze voor elkaar maken, de leuke gesprekken, de dates, de challenges; ik vind echt alles leuk.”

Met wie kijk je meestal naar Love Island?

“Altijd in mijn eentje. Ik ben zó verslaafd, dat ik de aflevering meteen kijk als-ie op Videoland verschijnt. Dan wacht ik tot 12 uur ’s avonds – Lars slaapt dan al – en ga ik op mijn iPad in bed kijken. Ik zit nu helemaal in Love Island UK.”

Je bent dus echt een Love Island-expert. Welke tip geef je de nieuwe Islanders mee?

“Ik knap echt af op Islanders die niet oprecht zijn. Het kan natuurlijk zo zijn dat je met iemand een koppel vormt, maar dat alles in jou zegt dat je voor iemand anders moet gaan. Dan stel ik het als kijker zijnde niet op prijs als je dan shady gaat doen, maar vind ik het goed als je dat gewoon eerlijk zegt en daar voor gaat. Je kunt niets aan je gevoel doen, het is er nu eenmaal. Dus mijn tip is: wees oprecht.”

Welke tip zou je geven aan kijkers die ook op zoek zijn naar liefde?

“Ga gewoon lekker daten. Ook al heb je daar geen zin, ook al vind je het ongemakkelijk. Doe het gewoon. Want voor hetzelfde geld kom je iemand tegen die je hartstikke leuk vindt. En als die het niet is, dan niet. Maar daar heb je dan één avond van je leven aan besteed, hoe erg is dat? Je moet gewoon doorzetten. En blijven zoeken.”

Hoe combineer je Love Island met je gezin?

“Ik blijf niet zes weken in Gran Canaria. Ik vlieg telkens heen en weer vanuit Nederland. Anders valt het niet te combineren. Ik sta dan wel constant op stand-by. Als er iets belangrijks in het programma gebeurt, dan moet ik erheen.”

Dus Lars en Zara-Lizzy komen niet naar Gran Canaria?

“Nee, ik ga zelf dus al constant terug. Voor Lars’ schema is het anders niet haalbaar. En Zara-Lizzy heeft ook gewoon een vast ritme, dus dat wil ik niet verstoren.”

Wie is je favoriete koppel van het eerste Nederlandse seizoen?

“Ik vind het heel leuk dat Denzel en Aleksandra hebben gewonnen, maar ik moet zeggen dat ik ook wel voor Stenn en Rowéna was. Ik vind Rowéna niet normaal knap. En Sebastiana en Martin vond ik ook leuk, omdat Sebastiana gewoon zo lekker eerlijk is.”

Over het nieuwe Videoland-seizoen: wie denk je dat er een koppel gaat vormen?

“Ik denk dat er een driehoeksverhouding gaat ontstaan tussen Ziggy, Victoria en Alicia. Dit baseer ik puur op uiterlijk, hoor. Ik heb ze nog niet ontmoet. Maar ik denk dat de meiden hem allebei misschien wel heel knap gaan vinden.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder