Expeditie Robinson in tweets: een ode aan Fien de Mastermind

En ook een beetje aan Roy Donders, met z'n nieuwe nagelsalon

fien-expeditie-robinson
Expeditie Robinson

Het is inmiddels m'n favoriete bezigheid op de zondagavond: Expeditie Robinson kijken. Hoewel... wat ik misschien nog wel vermakelijker vind dan een nieuwe aflevering van het tv-programma, is het commentaar dat Twitter er wekelijks op levert. Want commentaar, dat hebben Nederlandse kijkers wel. En het is maandag, dus deel ik de leukste tweets met alle liefde.

Allereerst een grote shout-out naar Fien, die als eerste een extreem tactische zet uitdenkt en dat ook nog eens met succes doet. Het beste van alles zijn de stomverbaasde blikken van haar mede-kamp Zuid-leden nadat ze 'voor de zekerheid' hun extra stemmen verspild hebben aan Dionne. Fien, je bent m'n nieuwe held.

Hugo was iets minder amused. Wanneer hij beseft dat Fien hem belazerd heeft, scheldt hij haar binnensmonds uit. En daar is Twitter dan weer niet blij mee.

Let's rewind. Voordat we van Fiens meesterzet konden genieten, was er eerst nog de immuniteitsproef. Ik dacht écht dat Kamp Zuid een keer zou winnen. Ik ben niet de enige. Frank dacht het ook.

In plaats daarvan ging Kamp Noord er alweer met de overwinning vandoor. En moest Zuid dus alwéér naar de Eilandraad.

Kijkt niemand meer van op joh. Waar mensen zich echt druk om maken is - nogmaals - het gebit van Thomas Berge.

Wat blijkt? Expeditie-kijkers houden niet alleen van extreme survival-programma's, maar zijn ook helemaal into beauty. Twitteraars zijn obsessed met Franks look.

Da's nog niet alles. Ook Roy Donders weet de link tussen overleven en beauty mooi te leggen. Voor je het weet zijn tropische manicures door middel van koraal de nieuwste nageltrend in Europa. Mark my words.

Of je nu heartbroken bent omdat OnneDi eruit is, of Fien de Mastermind geniaal vindt; één iemand is er in ieder geval voor je: Tim Coronnel, die volgt je wel! Op Twitter dan, hè.

Advertentie - Lees hieronder verder