Aha, dus zó gaat het er achter de schermen aan toe bij Love Island

The making of Love Island

love-island-videoland
Love Island

Glamour’s Elke is dol op Temptation Island (VIPS), Ex on the Beach: Double Dutch en Love Island en ze komt ervoor uit. Niks geen guilty pleasure. Alleen maar pleasure. Ze praat je iedere week bij over de laatste juice, drama en hilariteit.

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel van Love Island echt is? Hoe de programmamakers de Islanders 24/7 in de gaten houden? En hoe die confession booth (je weet wel, dat hokje waarin Islanders hun verhaal vertellen) precies werkt? Ik mocht een kijkje nemen achter de schermen van het nieuwe seizoen van Videoland, waar ik antwoord kreeg op al deze vragen.

Hoe wordt Love Island gemaakt?

Love Island-kijkers kennen het concept wel: een groep singles wordt in een villa op Gran Canaria gedropt, waar ze (bijna) constant gefilmd worden door tientallen camera's. Wat je misschien niet weet, is dat er naast de Love Island-villa nóg een villa ligt. Daar zit het productieteam dat dag en nacht aan het programma werkt.

Het team
Een groep van ongeveer 80 mensen zorgt ervoor dat er iedere dag een nieuwe aflevering van Love Island op Videoland verschijnt. Er zijn verschillende duo's die samen verhaallijnen voor de aflevering leggen. De één bepaalt welke Islander op dat moment het interessantste is om te volgen en die persoon wordt dan gevolgd door dat duo. Tegelijkertijd houdt een ander de mensen die op dit moment niet als verhaallijn zijn gekozen in de gaten. Mocht een andere ontwikkeling toch interessanter zijn, dan wordt alsnog gefocust op dat verhaal.

achter-de-schermen-love-island
Glamour

Quotes halen
In een afgeschermd hokje zit iemand die het productieteam 'de quoter' noemt. Deze persoon zit voor een scherm waar de live beelden van één kamer getoond worden: de kamer waarin één of meerdere Islanders op een stoel zitten om in de camera te vertellen over hun ervaringen in de villa. De quoter stelt de Islanders vragen door de microfoon. De kandidaat die op dat moment op de stoel zit, krijgt die vragen door een speaker te horen. Vandaar dat het productieteam deze stem ook wel grappend 'The voice of God' noemt. Kijkers krijgen niet de vraag, maar wel het antwoord van de Islanders te horen.

achter-de-schermen-love-island
Glamour

Voorbereiding is alles
Een gevalletje 'leuk om te weten': het productieteam is vóór de opnames al hard aan het werk. De makers bereiden zich extreem goed voor. Nog voordat de Islanders de villa in komen, maakt het team zelf al een aflevering met verschillende verhaallijnen. Mensen van de productie fungeren als Islanders: ze praten op buitenbedden en op de zithoekjes, sporten in het sportgedeelte en voeren zelfs een koppeling uit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur