Alles over Stranger Things seizoen 4

"We're not in Hawkins anymore."

stranger-things
Stranger Things

Yes, yes, YES. Het einde van Stranger Things is nog niet in zicht. Onze vermoedens blijken te kloppen: er komt een vierde seizoen van de populaire Netflix-serie. Dit is alles wat we weten over de nieuwe afleveringen.

Stranger Things seizoen 4

Netflix kondigt het nieuwe seizoen aan op social media. In de video zien de bekende letters van Stranger Things met een enorme '4'. Daarbij staat de tekst "We zijn niet langer in Hawkins," doelend op het fictieve stadje waar de eerste drie seizoenen in plaatsvonden.

Die ene zin komt overeen met het einde van seizoen 3. In de seizoensfinale zagen we hoe de familie Byers met Eleven na de dood van Hopper Hawkins verlaat. Het lijkt erop dat seizoen 4 zich voor het eerst niet in Hawkins afspeelt. Waar wel, is nog niet bekend.

Jim Hopper leeft nog

In de laatste aflevering zagen we - tot groot verdriet van velen - dat Jim Hopper zichzelf opofferde om Joyce, de kinderen en basically de hele wereld te redden. De allerlaatste scène van seizoen 3 doet echter vermoeden dat Hopper niet écht dood is. We zien een Russische basis, waarin gesproken wordt over 'De Amerikaan' die gevangen is genomen. Fans denken dat Millie Bobby Brown (de actrice die Eleven speelt) een hint geeft op Instagram dat Hopper inderdaad nog leeft.

De schurk
Over Eleven gesproken; er bestaat nog een fantheorie over seizoen 4. Een Reddit-gebruiker denkt dat Eleven de nieuwe schurk is. We zagen eerder hoe de Mind Flayer Eleven bij haar been greep en een wond achterliet. Fans denken dat El op dat moment geïnfecteerd werd door het wezen. En zoals we geleerd hebben van Mike en Billy, kan de Mind Flayer iemand die hij geïnfecteerd heeft beheersen. Dus wat als de Mind Flayer Eleven in zijn macht heeft?

We moeten nog even afwachten voor we meer weten. Geen zorgen, we'll keep you posted.

Advertentie - Lees hieronder verder