Alles over Stranger Things seizoen 4

"We're not in Hawkins anymore."

Stranger Things seizoen 4
Stranger Things

Yes, yes, YES. Het einde van Stranger Things is nog niet in zicht. Onze vermoedens blijken te kloppen: er komt een vierde seizoen van de populaire Netflix-serie. Dit is alles wat we weten over de nieuwe afleveringen.

Stranger Things seizoen 4

Netflix kondigde het nieuwe seizoen aan op social media. In de video zien de bekende letters van Stranger Things met een enorme '4'. Daarbij staat de tekst "We zijn niet langer in Hawkins," doelend op het fictieve stadje waar de eerste drie seizoenen in plaatsvonden.

Die ene zin komt overeen met het einde van seizoen 3. In de seizoensfinale zagen we hoe de familie Byers met Eleven na de dood van Hopper Hawkins verlaat. Het lijkt erop dat seizoen 4 zich voor het eerst niet in Hawkins afspeelt. Uit de onderstaande allereerste trailer, lijkt het duidelijk te worden waar we wél gaan zijn...

Eerste trailer van Stranger Things 4

Netflix dropte zojuist een korte trailer, met als onderschrift "From Russia with love". Ga even zitten, want aan het einde van de trailer vielen we bijna van onze stoel.

View this post on Instagram

from Russia with love

A post shared by Netflix US (@netflix) onJim Hopper leeft nog

In de laatste aflevering zagen we - tot groot verdriet van velen - dat Jim Hopper zichzelf opofferde om Joyce, de kinderen en basically de hele wereld te redden. Waar in het afgelopen seizoen al gehint werd op een terugkeer van Hopper, wordt nu op dramatische wijze onthuld waar hij is. Hij zit gevangen, ver weg van Hawkins, in de besneeuwde wildernis van Kamtsjatka. Daar moet hij het hoofd bieden aan verschillende gevaren: menselijk en… niet-menselijk. Ondertussen duikt er in de Verenigde Staten een nieuw mysterie op, iets wat al lang begraven leek – iets dat alles met elkaar verbindt...

De schurk
Over Eleven gesproken; er bestaat nog een fantheorie over seizoen 4. Een Reddit-gebruiker denkt dat Eleven de nieuwe schurk is. We zagen eerder hoe de Mind Flayer Eleven bij haar been greep en een wond achterliet. Fans denken dat El op dat moment geïnfecteerd werd door het wezen. En zoals we geleerd hebben van Mike en Billy, kan de Mind Flayer iemand die hij geïnfecteerd heeft beheersen. Dus wat als de Mind Flayer Eleven in zijn macht heeft?

We moeten nog even afwachten voor we meer weten. Geen zorgen, we'll keep you posted.

Advertentie - Lees hieronder verder