Breaking Bad recap: hier waren we gebleven in het laatste seizoen

Even een opfriscursus voordat je El Camino gaat kijken

Wat gebeurde er in het laatste seizoen van Breaking Bad?
AMC

Het is ondertussen zes jaar geleden dat de laatste aflevering van Breaking Bad uitgezonden werd. Vandaag dropt Netflix de vervolgfilm El Camino: A Breaking Bad Movie, dus we kunnen ons voorstellen dat je even een recap nodig hebt. Waar waren alle personages ook alweer gebleven in de laatste aflevering?

Breaking Bad seizoen 5 recap

In het laatste seizoen van Breaking Bad zien we hoe Walter White en Jesse Pinkman samen met Mike en new guy Todd een nieuwe business beginnen. Ze beroven een vrachttrein om aan een belangrijk ingrediënt voor meth te komen. Todd verpest de hele sfeer als hij de enige getuige van de roof, een jong kind, doodschiet.

Wat gebeurde er in Breaking Bad's laatste seizoen?
AMC

Door dat vooral zien Jesse en Mike de drugs-levensstijl niet meer zo zitten. Ze willen zich allebei uit laten kopen, maar dat plan ziet Walt niet zo zitten. Ze roepen de hulp van Hank in om Heisenberg gearresteerd te krijgen. Uiteraard zit Walt hier niet op te wachten, roept Walt de hulp in van een neo-nazi gang, en komt ook Mike's leven tot een einde.

Ondertussen komt Hank er (op het toilet) achter dat Walt Heisenberg is. Walt waarschuwt hem om niet met hem te sollen, maar Hank is niet op de hoogte van hoe bruut zijn schoonbroer kan zijn. Hij begint een onderzoek. Walt probeert ondertussen om Hank als Heisenberg te framen.

Breaking Bad seizoen vijf recap
AMC

Jesse wil Hank maar al te graag helpen als hij erachter komt dat Walt degene was die het zoontje van zijn vriendin Andrea heeft vergiftigd. Walt houdt niet van verraders en vraagt zijn nazi-vrienden om Jesse om te leggen. Tijdens een confrontatie in de woestijn probeert Hank Walt te arresteren, maar in plaats daarvan wordt Hank neergemaaid door de neo-nazi's, en wordt Jesse door de bende gevangen genomen om meth voor ze te maken.

Lees nog deze Breaking Bad recap voordat je El Camino kijkt
AMC

Walt duikt onder in New Hampshire, en zorgt dat Skyler weet waar al zijn geld is. Na een paar maanden verandert hij van gedachten en keert bij terug naar Albuquerque met een kofferbak vol machinegeweren. Hij redt Jesse van de neo-nazi's en vangt een kogel om hem te beschermen. Jesse wurgt Todd, en krijgt ook de kans om Walt te vermoorden. Dat doet hij echter niet, en hij rijdt weg in een El Camino (!). De serie eindigt een shot van Walt, die roerloos en bloedend op de grond ligt.

Breaking Bad recap
AMC

Wie ging er dood in Breaking Bad seizoen 5?

 • Mike (door Walt)
 • Gomez (door neo-nazi Jack)
 • Hank (door Jack)
 • Todd (door Jesse)
 • Jack (door Walt)
 • Lydia (door Walt)
 • Walt (door zijn eigen robot-geweer)

  El Camino: A Breaking Bad Movie?

  In El Camino krijgt Jesse Pinkman wellicht een nieuwe kans. Zijn beste fremeny heeft een nobele daad verricht door hem te redden en een kans te geven op een nieuw, beter leven. Ondertussen is hij echter wel nog de beste meth cook in New Mexico. Jesse moet zijn verleden onder ogen komen om een kans te hebben op een betere toekomst. Wat gaat hij kiezen?

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder