Waarom er een Marvel-film met alleen maar vrouwelijke superhelden moet komen

Laat. Dit. Werkelijkheid. Worden.

marvel-vrouwen
Avengers: Endgame

Het begon met Captain America, Iron Man en Thor, maar de Marvel Movie Universe bestaat inmiddels (gelukkig!) niet meer alleen uit mannelijke superhelden. Denk maar aan Captain Marvel, Black Widow en Jane Foster (gespeeld door Natalie Portman) die in een nieuwe Marvel-film de vrouwelijke versie van Thor wordt. De vrouwelijke actrices willen nu een film waarin alleen de vrouwelijke helden te zien zijn. Een vriendelijk verzoek aan Marvel Studios: Laat. Dit. Werkelijkheid. Worden.

Marvel film met alleen de vrouwelijke superhelden

Brie Larson, de actrice die Captain Marvel speelt, laat aan Variety weten dat er gepraat wordt over de all female Marvel-film. De Marvel-vrouwen zijn naar Kevin Feige, het hoofd van Marvel Studios, gestapt. “We hebben hem verteld dat wij - de vrouwen - dit allemaal graag willen doen met z'n allen,” aldus de actrice.

“Wat dit betekent, weet ik niet. Ik heb geen zeggenschap over de toekomst van Marvel,” gaat Brie verder. “Maar het is iets waar we heel erg gepassioneerd over zijn en waar we van houden. Ik denk dat als er genoeg mensen in de wereld praten over hoe graag ze dit willen, het misschien gebeurt.”

Reacties all female Marvel film

Je hebt het gehoord: Brie Larson zegt dat we hierover moeten praten om ervoor te zorgen dat de vrouwenfilm er komt, so that's what we'll do. Geloof het of niet, maar niet iedereen is even blij met een all female Marvel-film. Ze komen met opmerkingen als 'dan willen we ook een all male Marvel film', 'waarom moeten de mannen meteen aan de kant geschoven worden?' en 'een verhaallijn met alleen de vrouwen is helemaal niet logisch'.

Redenen voor all female Marvel-film

Voor die mensen wil ik met alle liefde deze argumenten ontkrachten en een paar redenen geven waarom een all female Marvel-film er 100 procent zeker weten moet komen.

 1. Het Marvel Movie Universe STIKT VAN DE MANNELIJKE SUPERHELDEN. Captain Marvel was de eerste vrouwelijke superheld die de hoofdrol kreeg in een Marvel-film, en deze film kwam pas dit jaar uit. Dat betekent dat er 11 jaar lang alleen maar Marvel-films verschenen met mannen in de hoofdrol. Áls er al vrouwelijke superhelden in voorkwamen, speelden die een bijrol. Met andere woorden: zo ongeveer alle Marvel-films zijn all male films.

 2. De komst van een Marvel-film met alleen vrouwelijke superhelden is geen aanval op de man. Net zoals feministen geen (ik herhaal géén) mannenhaters zijn. We willen (in dit geval) gewoon meer vrouwen gerepresenteerd zien op het witte doek.

 3. De Marvel-films zijn gebaseerd op de Marvel Comics. En guess what? In de comic books is er al een all female superheldenteam. Een film met alleen de vrouwelijke superhelden is dus geheel in lijn met de boeken. Het argument 'maar hoe wil je dat in de verhaallijn implementeren' gaat dus niet op, want het is al eerder gedaan. Bovendien kunnen de creatieve geesten van Marvel Studios vast en zeker een geniaal plot bedenken waarin de vrouwen een keer de wereld redden, in plaats van de mannen.

  Gelukkig zijn er genoeg reacties van fans die deze film wél graag zien gebeuren:

  This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
  This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
  This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder