Harry Potter-weetje: Voldemorts gewaad staat in verbinding met Gruzielementen

Mind is blown

harry-potter-hermelien-griffel-ron-wemel
Harry Potter en de Orde van de Feniks

Het blijft wonderbaarlijk: de Harry Potter-boeken en -films zijn al jaren uit, maar we raken nog steeds niet uitgepraat over de Wizarding World. Om de zo veel tijd ontdekken we weer iets nieuws in de verzinsels van J.K. Rowling. Vandaag is weer zo'n dag.

Voldemorts gewaad vervaagt

Dit keer is er iets nieuws in de films ontdekt. Wat blijkt? Je kunt aan de kleding van Voldemort zien dat hij zwakker wordt. De officiële Wizarding World Instagram deelt een wist-je-datje met Potterheads: "Wist je dat de kleur van Voldemorts gewaad telkens grauwer wordt op het moment dat er een Gruzielement vernietigd wordt?"

Dat is niet zomaar gedaan. De kleding van Voldemort werd 'vager', omdat je zo de indruk krijgt dat The Dark Lord zélf langzaam maar zeker vervaagt. Dit wordt nog eens versterkt door het feit dat hij in de film niet zomaar sterft, maar vervaagt of zelfs 'versnippert' tot er niets meer van zijn lichaam over is. Dit verschilt van de boeken, waarin Voldemorts dode lichaam wel nog aanwezig is.

Harry Potter-films kijken

Aan de reacties op Instagram te zien, is de 'vervaagde' kleding niet veel kijkers opgevallen.
"Ik heb onder een steen geleefd. Holy moly, wat?!" "Voor iemand die de Harry Potter-films bij iedere kans kijkt, hoe kan dit me nooit zijn opgevallen?" En de meest voorkomende reactie: "Nu moet ik de film voor de duizendste keer opnieuw kijken."

Gelukkig hebben we in Nederland kans genoeg om de films opnieuw te inspecteren. Alle Harry Potter-films worden namelijk wekelijks uitgezonden op televisie. Iedere maandag zie je vanaf 20:30 (in chronologische volgorde) een deel op Net5.

Advertentie - Lees hieronder verder