Fun facts: dit wist je vast nog niet over Love Island

Waar eten de Islanders? En hoe groot is de villa écht?

ziggy-victoria-love-island
Love Island

Glamour’s Elke is dol op Temptation Island (VIPS), Ex on the Beach: Double Dutch en Love Island en ze komt ervoor uit. Niks geen guilty pleasure. Alleen maar pleasure. Ze praat je iedere week bij over de laatste juice, drama en hilariteit.

Het concept van Love Island is simpel: een groep singles verblijft samen in een luxe villa om elkaar ongestoord te leren kennen en zo 'ware liefde' te vinden. In het nieuwe seizoen van Videoland is dat niet anders. We zien dagelijks wat de Islanders uitvoeren (spoiler: ze sporten, doen ongemakkelijke spelletjes en daten erop los), maar wat we niet zien is hoe het er achter de schermen aan toegaat. Lucky for you (and me) mocht ik een kijkje nemen bij de productie van Love Island. Hier werden een hoop fun facts onthuld, die ik graag met je deel.

Fun facts Love Island

 1. Kijkers vragen zich vaak af of de Islanders elkaar al gezien hebben voordat ze de villa in gaan. Het eerlijke antwoord is: nee. Ze zien elkaar voor het eerst op de dag van de opnames. Er worden maatregelen genomen waardoor de deelnemers die meedoen aan een nieuw seizoen elkaar van tevoren niet zien en ook niet kunnen opzoeken. De eerste Islanders worden een week vóór de opnames ingevlogen naar Gran Canaria en verblijven daar allemaal in aparte hotels. Ze mogen geen contact met de buitenwereld, tenzij dat onder strikte begeleiding van iemand is.

 2. De Love Island-villa (die je zelf ook kunt huren) is in werkelijkheid groter dan de ruimte die je in het programma ziet. Wij zien alleen de slaapkamer, woonkamer, badkamers, kleedruimtes, confession booth en hideaway. Wat we niet zien, is het grote balkon dat aan de zijkant van de villa ligt en de extra kamer die door de productie is omgedoopt tot rommelhok.

  love-island-villa
  Het balkon aan de zijkant van de Love Island-villa.
  Glamour


 3. We zien wél hoe de Islanders ontbijten, maar tijdens lunch en diner wordt er expres niet gefilmd. De maaltijden vinden plaats op hetzelfde balkon als waar ik het net over had, waar geen camera's hangen. Daar zijn twee redenen voor, zo legt de productie uit: het is niet aangenaam om naar etende mensen te kijken (persoonlijk vind ik het uiterst vermakelijk) en tijdens de maaltijd gaat een schoonmaakteam aan de slag in de villa.

 4. Er zijn verschillende regels op Love Island waar de Islanders zich aan moeten houden. Ze moeten voor middernacht naar bed. De slaapkamerlichten zijn op vaste tijden ingesteld: om 12 uur gaan ze uit en de dag erna wordt iedereen om 9 uur weer gewekt. Een andere regel is dat de Islanders (bijna) geen alcohol mogen drinken. Als er alcohol gegeven wordt, dan mogen ze niet meer dan twee glazen nuttigen. Dit omdat het programma zich focust op het opbouwen van een romantische relatie, waarbij het niet de bedoeling is dat alcohol beslissingen beïnvloedt.

 5. Niet alleen de Islanders moeten zich aan regels houden. Ook de programmamakers van het Nederlandse seizoen kunnen niet zomaar doen wat ze willen. De makers moeten zich houden aan het format van de internationale Love Island. Willen ze afwijken, dan moeten ze dat eerst bespreken met Love Island UK.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Cultuur