Dit is wat we weten over 'The Batman' met Robert Pattinson

Robert Pattinson en Zoë Kravitz spelen in de nieuwe Batman-film

Robert Pattinson speelt Batman in de nieuwe film The Batman
FADEL SENNAGetty Images

Er zijn al veel acteurs die het Batman-masker hebben mogen dragen. Denk bijvoorbeeld aan iconische vertolkingen van Christian Bale (2005 - 2012) en Michael Keaton (1989 - 1992), of minder memorabele prestaties van George Clooney (1997) en Ben Affleck (2016-2017). Of Robert Pattinson in de eerste of tweede categorie valt met de nieuwe film The Batman, valt nog te bezien.

Tot die tijd houden we je op de hoogte van alle informatie die er over de nieuwe Batman-film beschikbaar is, zoals de Nederlandse releasedatum, de cast en wat we tot nu toe weten over het plot.

Wanneer komt The Batman uit?

De release datum van The Batman staat momenteel op 25 juni 2021. Na het enorme succes van Joker mogen dus nog even wachten tot we zijn aartsrivaal Batman weer in de bioscoop mogen aanschouwen. DC-films staan er echter om bekend flinke vertragingen op te lopen, zoals het geval was bij Batman vs Superman en Wonder Woman.

Wie speelt in The Batman?

Tot nu toe zijn de onderstaande acteurs bevestigd voor Warner Bros' superheldenfilm, waarin we in elk geval Batman, Catwoman en Commissioner Gordon terug gaan zien.

Robert Pattinson als Batman / Bruce Wayne

Robert Pattinson gaat de rol van Batman vertolken in The Batman (2021)
Jamie McCarthyGetty Images

Het is zeldzaam om na een grote filmreeks als Twilight jezelf los te maken van die reputatie. Robert Pattinson heeft echter goed zijn best gedaan om van het Edward-stigma af te komen. De acteur heeft de vampierenfilms publiekelijk afgekraakt en koos daarna vooral arthouse- en indieprojecten om wat geloofwaardigheid als acteur terug te krijgen. Nu is R-Patz klaar om weer in een grote blockbuster te verschijnen, ditmaal in een rol die voor vele acteurs een droom is: Robert Pattinson wordt Batman.

Zoë Kravitz als Catwoman / Selina Kyle

Zoë Kravitz speelt Catwoman in The Batman (2021)
Axelle/Bauer-GriffinGetty Images

Dit is niet de eerste keer dat Zoë Kravitz de rol van Catwoman op haar cv mag schrijven: de actrice sprak de stem van Catwoman in, in The Lego Batman Movie. Dit keer mag ze werkelijk in het strakke kattenpakje kruipen. Van voormalige Catwoman Michelle Pfeiffer kreeg ze het advies: zorg dat je kostuumontwerpers rekening houden met het feit dat je af en toe naar de wc moet. Haar pakje was namelijk zo ingewikkeld om aan en uit te krijgen, dat ze maar één keer per dag naar de wc mocht.

Zoë Kravitz deed al eerder auditie voor The Dark Knight Rises, maar er werd haar toen verteld dat ze 'te urban' was. Yay for diverse casting! Wij denken dat Zoë perfect is voor de rol.

Jeffrey Wright als Commissioner Gordon

Jeffrey Wright speelt Commissioner Gordon in The Batman (2021)
Roy RochlinGetty Images

Nog een win voor diversiteit in de overwegend witte wereld van superheldenfilms. Commissioner Gordon, die er normaal een beetje uitziet als Ned Flanders uit The Simpsons, wordt in The Batman vertolkt door de fantastische Jeffrey Wright (vooral bekend als Bernard uit Westworld).

Jonah Hill als The Penguin / The Riddler?

Jonah Hill was in gesprek voor de rol van The Riddler of The Penguin, maar heeft zich inmiddels teruggetrokken
Andrew TothGetty Images

Eerder was ook Jonah Hill in gesprek met Warner Bros over de rol van de slechterik in de film - dat zou Riddler of Penguin worden. Hij heeft zich echter teruggetrokken uit de onderhandelingen, om een onbekende reden. Jonah Hill liet eerder weten selectiever te zijn in de rollen die hij aanneemt. Er wordt momenteel naar een andere acteur gezocht om de villain te spelen in de film, die geregisseerd wordt door Matt Reeves. Ook Seth Rogen schijnt benaderd te zijn.

Waar gaat The Batman (2021) over?

Over het plot is nog niet ontzettend veel bekend. Wat we tot nu toe bij elkaar kunnen puzzelen is dat The Batman zich gaat afspelen in de jaren '90. In de huidige tijdlijn van DCEU-films (waaronder Batman v Superman) worden Bruce Wayne's ouders in 1981 vermoord. Ergens in de jaren '90 trekt hij voor het eerst zijn vleermuizencape aan. Dit zou dus kunnen betekenen dat Robert Pattinson's Batman een jongere versie is van Ben Affleck's Batman.

De film schijnt dus af te spelen in de eerste jaren dat Batman in Gotham actief is als vigilante. Dit is ook in de tijd dat mensen van Gotham nog niet heel erg weg van de superheld zijn. The Batman zou een meer film noir-stijl hebben, geïnspireerd op het werk van Alfred Hitchcock, en meer focussen op Batman's werk als detective dan op zijn letterlijke crime fighting skills.

Trailer voor de nieuwe Batman

Helaas is er nog geen teaser trailer of trailer beschikbaar voor The Batman. We houden je op de hoogte!

Advertentie - Lees hieronder verder