Rijk Hofman viel tien keer per dag flauw tijdens Expeditie Robinson

"Ik dacht dat het erbij hoorde."

Jungle, Adaptation, Botany, Plant, Forest, Rainforest, Tree, Photography, Soil,
Expeditie Robinson

We hebben afgelopen zondag helaas afscheid moeten nemen van de geliefde Expeditie Robinson kandidaat Rijk Hofman. Rijk heeft gedurende zijn expeditie bijna de hele tijd alleen op Duivelseiland gezeten en fans hadden het maar wat te doen met de kandidaat. Achteraf blijkt, dat Rijk als gevolg van voedsel- en slaapgebrek continu flauwviel op het eiland.

Rijk Hofman's Expeditie zag er niet uit zoals hij had gehoopt

Rijk gaf in eerdere afleveringen al aan dat zijn energieniveau erg laag lag. De voornaamste reden was het gebrek aan voedsel (dankjewel Rob Geus) en weinig slaap. In de afgelopen proef moest Rijk het tegen Akwasi en Kim Kötter opnemen. Voor deze proef moesten de kandidaten ’s nachts balanceren op de, jaarlijks terugkerende, evenwichtsbalk. De balk liep smal af en de drie moesten om de zoveel tijd een stukje verder de balk oplopen. Degene die het langst kon blijven staan, won de proef en mocht terugkeren. De persoon die tweede werd, mocht op Duivelseiland blijven en de persoon die als eerste van de balk afviel moest het spel verlaten. Rijk verloor als eerste zijn evenwicht en had toen wel even “het baal momentje van de eeuw.” Hij heeft twee weken in het spel gezeten, maar hij heeft nauwelijks andere kandidaten gezien, hij heeft geen proeven kunnen doen, geen bondjes of tactieken bedacht en hij heeft niet kunnen stemmen, kortom: zijn expeditie zag er niet uit zoals hij had gehoopt.

Rijk viel flauw tijdens Expeditie Robinson

Na de bittere strijd zei Rijk gedag tegen de Filipijnen en keerde hij terug naar Nederland. Eenmaal thuis, kwam Fatima Moreira de Melo bij hem langs om na te praten over het avontuur. Rijk vertelde tegen haar dat het overleven op een onbewoond eiland een behoorlijke aanslag op zijn lichaam was. “Ik kwam er pas achter, toen Kim aankwam op het eiland, dat het niet normaal was hoe ik me voelde. Ik viel tien keer per dag flauw, maar ik dacht dat dat erbij hoorde,” vertelt hij. Fatima, die Expeditie Robinson zelf in 2012 won, was enorm verbaasd “serieus?” zei ze. “Je viel echt tien keer per dag flauw? Je maakt een grap,” ging Fatima verder, ze kon haar oren niet geloven. Rijk vertelde dat zijn lichaam zo van slag was, dat hij zelfs in Nederland nog regelmatig flauwviel. Heftig!

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder