The Crown seizoen 3: alles wat je wil weten

Er verschijnt een gloednieuwe cast

Headpiece, Hair, Hair accessory, Tiara, Hairstyle, Head, Crown, Fashion, Jewellery, Forehead,
The Crown

Netflix-serie The Crown vertelt het intrigerende verhaal van het Britste koningshuis, waarin het leven van Queen Elizabeth en haar familie wordt getoond. Na het grote succes van seizoen 1 en 2 werd al snel bekend dat de streamingsdienst met een derde en zelfs vierde seizoen zou komen. Dit is alles wat je moet weten over The Crown seizoen 3.

Releasedatum

Onlangs werd de trailer van seizoen 3 vrijgegeven, waarbij tevens bekend werd gemaakt dat de eerste afleveringen op 17 november te zien zullen zijn. De trailer laat zien dat de koninklijke familie in het nieuwe seizoen een moeilijke tijd tegemoet gaat door het veranderende politieke klimaat, de beginnende relatie tussen prins Charles en Camilla Bowles en het afbrokkelende huwelijk van prinses Margaret.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuwe Cast

In tegenstelling tot seizoen 1 en 2 zullen seizoen 3 en 4 niet door dezelfde acteurs worden gespeeld. Olivia Colman vervangt Claire Foy als koningin Elizabeth II, terwijl Tobias Menzies de rol van acteur Matt Smith overneemt als prins Philip. Helena Bonham Carter en Ben Daniels spelen nu de rollen van prinses Margaret en Antony Armstrong-Jones, respectievelijk overgenomen van Vanessa Kirby en Matthew Goode. Emma Corrin zal de rol vervullen van Prinses Diana, die voor het eerst een verschijning zal maken in de serie.

Josh O'Connor zal de rol van prins Charles vervullen. Marion Bailey speelt de rol van de Queen Mother en Erin Doherty speelt de zus van Charles, prinses Anne. Er komen ook nieuwe personages in de serie. Camilla Parker Bowles, de toekomstige tweede vrouw van prins Charles, wordt gespeeld door Emerald Fennel. Gillian Anderson is gecast om Margaret Thatcher te spelen, de eerste vrouwelijk Britse premier, maar haar eerste verschijning zal waarschijnlijk pas in seizoen 4 plaatsvinden.

the-crown
Solent News/REX/Shutterstock
the-crown
The Crown
the-crown
Des Willie / Netflix

Verhaallijn

Seizoen 2 vertelde het verhaal van de koninklijke familie tot 1964. Seizoen 3 zal verder gaan en toont de gebeurtenissen binnen het Britse koningshuis van 1964 tot 1976. Volgens de Sunday Times zal het seizoen plaatsvinden in het Wilson-tijdperk, de premier Harold Wilson die van 1964 tot 1970 en van 1974 tot 1976 aan de macht was in het land.

Belangrijke momenten in het nieuwe seizoen zijn naar verluidt het staatsbezoek van de koningin aan Frankrijk in 1972 en het verhaal over een kunstadviseur van Queen Elizabeth die later een Russische spion bleek te zijn. Ook wordt de opkomst van de Beatles en de overwinning van Engeland in het WK van 1966 getoond. Het seizoen zal ook het bezoek van de koningin aan het dorp Aberfan in 1966 tonen, waar een mijnramp 116 kinderen en 28 volwassenen doodde door een modderstroom die onder andere een lokale school verwoestte.

De relatie tussen zussen Elizabeth en Margaret blijft centraal staan in het nieuwe seizoen. Ook het leven van een jonge prins Charles komt in beeld. Charles' tijd op de universiteit van Cambridge zal een grote verhaallijn zijn in het nieuwe seizoen, evenals zijn vroege relatie met toekomstige tweede vrouw Camilla Parker Bowles.

Prinses Diana

Prinses Diana is pas in seizoen 4 voor het eerst te zien in de serie, gespeeld door actrice Emma Corrin. Dit is logisch, gezien het tijdsbestek van seizoen 3: Diana ontmoette haar toekomstige echtgenoot Prins Charles voor het eerst in 1977, op 16-jarige leeftijd, en seizoen 3 eindigt naar verluidt in 1976. De verwachting is dus dat Corrin haar debuut als Diana in het begin van het vierde seizoen zal maken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder