Alles wat je moet weten over het 'Call Me By Your Name' vervolgboek 'Find Me'

De schrijver van het gelijknamige eerste boek komt nu met een tweede deel

Call-Me-By-Your-Name-vervolgboek-find-me
Call Me By Your Name

De film Call Me by Your Name veroverde het hart van menig persoon toen hij in 2017 werd gereleased. De Italiaans-Amerikaanse film die geregisseerd werd door Luca Guadagnino is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijver André Aciman. Dit mooie liefdesverhaal was zo'n groot succes dat-ie maar liefst vier Oscar-nominaties ontving, waaronder een overwinning voor beste scenario. Het verhaal gaat over een opwindende zomerse romance tussen tiener Elio - gespeeld door Timothée Chalamet - en afgestudeerde student Oliver - gespeeld door Armie Hammer - in de romantische setting in het noorden van Italië.

Nu komt de schrijver met een nieuw boek, waarin het verhaal van Elio en Oliver eindelijk een vervolg krijgt. Het boek is vanaf nu in de Nederlandse vertaling 'Vind Me' verkrijgbaar.

Het vervolg: 'Find Me'

Het nieuwe boek van Aciman draagt de naam Find Me en toont de personages in de volgende fase van hun leven. Het verhaal vertelt wat er is gebeurd sinds Oliver terug vertrok naar Amerika na die ene zomer. Het verhaal eindigde met een trieste Elio die te horen kreeg dat Oliver had besloten om met een vrouw te trouwen. In het nieuwe boek woont Elio inmiddels in Parijs, en komen we erachter dat het verhaal zich vijftien jaar later afspeelt dan de originele roman.

Elio is nu muziekleraar en vertelt in een gesprek met zijn nieuwe vriend Michel dat hij Oliver af en toe mist, vooral als hij alleen is: "Het dringt niet tot me door, het maakt me niet verdrietig. Er kunnen weken voorbij gaan zonder dat ik aan hem moet denken. Soms wil ik hem dingen vertellen, maar dan stel ik het uit, hoewel we elkaar misschien nooit meer zullen spreken." Ook komen we te weten dat Oliver nu een leraar is in de Verenigde Staten, en nog steeds getrouwd is met zijn vrouw en twee kinderen heeft. Find Me geeft ook de ruimte aan Oliver om zijn verhaal vanuit zijn perspectief te vertellen, iets dat niet gebeurde in Aciman's eerste boek.

Vacation, Holding hands, Honeymoon, Fun, Gesture, Summer, Happy, Interaction, Event, Adaptation,
Call Me By Your Name

Kunnen we een film verwachten?

Wat betekent dit voor een potentiële nieuwe film? Doordat Find Me een belangrijke tijdsprong maakt, wordt het moeilijk voor te stellen hoe een tweede film eruit zou zien. Dezelfde hoofdrolspelers lijken dan uitgesloten, doordat ze in het nieuwe deel een stuk ouder zijn. Desalniettemin vertelde acteur Armie Hammer aan IndieWire dat hij, Guadagnino en Timothée Chalamet allemaal aan boord zouden zijn om een vervolg op de film te maken. "De ervaring van het maken van de film was zo puur en mooi dat het niet uitmaakte hoe groot mijn rol was," zei Hammer. "Als Luca het gaat doen, denk ik dat we het allemaal direct willen".

Het besluit van Aciman om zo snel een vervolg op het boek te maken nadat de film zo succesvol is geweest, kan een subtiele hint zijn dat hij maar al te graag de filmmaker van het tweede deel van een scenario wilt voorzien. Het is dus enkel afwachten of Guadagnino (of mogelijk een andere regisseur) bekend maakt een tweede deel te willen maken. Fans kunnen in ieder geval niet wachten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder