Deze Grease-outfit van Olivia 'Sandy' Newton-John is geveild voor vier ton

Maar we hebben het dan ook wel over een héle goede outfit

Outfit Grease
Richard DavisGetty Images

De film Grease is een all-time favorite, en dat is deze week opnieuw gebleken in Los Angeles. Daar werd de outfit die Olivia Newton-John, Sandy in de film, draagt in de laatste scène geveild. En dat leverde een flink bedrag op.

Outfit Olivia Newton-John geveild

De slotscène van de film is toch wel de bekendste scène van de klassieker, mede door de verrassende verschijning van Sandy in die scène. De outfit van de actrice – een superstrakke latex broek en een off-the-shoulder top – is het ultieme symbool voor Sandy's transformatie van lief schoolmeisje tot sexy en stoere vrouw. Dat de iconische outfit veel geld in het laatje zou brengen, was dan ook al wel voorspeld, maar tijdens de veiling bleek de waarde tóch nog veel hoger te liggen: de outfit werd uiteindelijk voor 405.700 dollar (ruim 362.000 euro) verkocht, meer dan het dubbele van het verwachte bedrag. En dat terwijl de broek een kapotte rits heeft. De broek zou tijdens de opnames namelijk zo strak hebben gezeten, dat Olivia Newton-John erin genaaid moest worden.

Grease
Richard DavisGetty Images

Veiling Grease-film
De outfit werd verkocht tijdens een veiling waar in totaal zo'n vijfhonderd stukken voorbij kwamen uit de populaire film, waar stuk voor stuk net zo goed flinke bedragen voor werden neergelegd. Zo leverde een jasje van een van de Pink Ladies 50.000 dollar (zo'n 44.000 euro) op, en werd een gesigneerde poster geveild voor 64.000 dollar (57.000 euro). In totaal leverde de veiling 2,4 miljoen dollar (2,1 miljoen euro) op, dat wordt geschonken aan het Olivia Newton-John Cancer & Wellness & Research Center in Australië.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder