De cast van Frozen 2 reageert: 'Zou Elsa een vriendin moeten krijgen?'

Is Disney eindelijk klaar voor een niet-hetero liefdesverhaal?

Frozen 2 love interest
HandoutGetty Images

Het leuke aan Frozen is dat een prinsessenfilm van Disney voor het eerst níet om een heteroseksuele relatie draait. De liefde in Frozen is tussen Elsa en Anna. Dat laat wel ruimte over om Elsa in de toekomst wellicht een vrouwelijke love interest te geven. Althans, daar werd sinds de aankondiging van Frozen 2 ontzettend veel over gespeculeerd.

Krijgt Elsa een vriendin in de Frozen-reeks?

Op de rode loper van de première van Frozen 2 vroeg Variety aan de sterren van de film of ze vonden dat Elsa een vriendinnetje moet krijgen. Als de interviewer van Variety tegen Kristen Bell (Anna) zegt dat fans om deze verhaallijn vragen, zegt Kristen: "Daar ben ik van op de hoogte, maar uiteindelijk is dat aan Elsa."

Independent woman

Idina Menzel doet Elsa's stem en heeft er het volgende over te zeggen: "Elsa houdt zich niet bezig met romantische liefde. Daarom is deze filmreeks zo bijzonder. Er ligt een focus op de liefde die Elsa voor zichzelf moet ontdekken, en de liefde tussen de twee zussen."

Over deze insteek lijkt de Frozen-crew het grotendeels eens te zijn. Het is natuurlijk ook heel mooi dat we eindelijk een sprookje krijgen waarbij niet alles om liefde draait. "Elsa definieert zichzelf niet door een romantische relatie, dat probeer ik zelf ook niet te doen," zei songwriter Kristen Anderson-Lopez. "Ze is net aan het uitzoeken waarom ze deze krachten heeft en waar ze thuishoort. Ze heeft een enorme verantwoordelijkheid tegenover haar koninkrijk."

"Ik vind het fantastisch dat Elsa, in tegenstelling tot andere Disney-prinsessen, niet gedefinieerd wordt door een romantische relatie - ze is gewoon een independent woman," aldus Jonathan Groff (Kristoff).

Andere castleden zien het juist wel zitten. Evan Rachel Wood (Iduna in Frozen 2) is enthousiast: "Ik bedoel, hallo! Ik sta hier! Ik speel haar moeder in deze film, dus het lijkt me niet dat dat gaat gebeuren. Maar in de toekomst hoop ik het voor haar."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder