7 Nederlandse series die je wilt zien als je ook zo'n fan van Penoza bent

Wie denkt dat er weinig spannende Nederlandse series zijn, heeft het mis

Penoza
Penoza

Het laatste, bloedstollende hoofdstuk van Penoza is deze week in première gegaan. Na vijf seizoenen lang op het puntje van onze stoel te hebben gezeten, komt er nu – in de bioscoop – een einde aan de serie. En dat belooft een spannend avondje te worden, want de leeftijdsgrens voor de film is niet alleen opgekrikt van twaalf jaar en ouder naar zestienplus, ook het plot van de film belooft de populaire serie tot een spectaculair einde te laten komen.

Nederlandse series zoals Penoza

Kan jij niet wachten om de film in de bios te zien maar kijk je er tegelijkertijd ook wel een beetje tegenop omdat – needless to say – Penoza dan écht tot een einde komt? We feel you, en daarom hebben wij zeven Nederlandse series op een rij gezet die je als Penoza-fan als de wiedeweerga bovenaan je lijstje wil zetten.

1. Keizersvrouwen
Macht, familie, drugs, manipulatie, politieke spelletjes en een luxe escortservice. Dat is de serie Keizersvrouwen wel zo'n beetje samengevat. Ook in deze serie speelt de onderwereld – van Amsterdam én Antwerpen – een grote rol. Toch wel de ultieme must-watch voor Penoza-fans.

2. 12 van Schouwendam
Nadat twee tieners in het dorp Schouwendam vermist raken, leven de inwoners van het dorp verder in een mysterie. Na 25 jaar meldt een man zich in het dorp. Hij vermoedt dat hij een van de toentertijd vermiste tieners is, al weet hij het niet zeker, want zijn geheugen is-ie kwijt.

3. 12 van Oldenheim
Fan van de 12 van Schouwendam? Dan is de 12 van Oldenheim ook een dikke aanrader voor jou. De serie is al iets ouder (uit 2017) maar, de naam zegt het al, dé inspiratiebron voor de 12 van Schouwendam. Veelbelovend, dus.

3. Van God Los
In Van God Los word je geconfronteerd met misdaden die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Iedere aflevering staat op zichzelf, maar is minstens weer zo spannend en heftig tegelijk.

4. Ik weet wie je bent
In deze thrillerserie speelt Daan Schuurmans de hoofdrol en dat maakt de serie alleen al het kijken waard. Maar ook het feit dat de serie een remake is van de Spaanse serie Sé quién eres zegt al genoeg, want we weten inmiddels hoe goed en spannend Spaanse series kunnen zijn.

5. Klem
Onder anderen Barry Atsma en Georgina Verbaan spelen een hoofdrol in deze serie over een ambtenaar die verstrengeld raakt in de criminele wereld. En jawel, natuurlijk met alle dramatische gevolgen van dien.

6. Nieuwe buren
Het eerste seizoen van Nieuwe Buren is gebaseerd op het gelijknamige boek van Saskia Noort uit 2006, maar inmiddels zijn we drie succesvolle seizoenen (en heel veel 'nieuwe buren') verder. Met acteurs als Daan Schuurmans (heb je 'm weer), Thijs Römer, Katja Schuurman, Fockeline Ouwekerk én Anna Drijver.

7. Flikken Maastricht
De kans is aanwezig dat je Flikken Maastricht allang hebt gebingewatched, maar deze populaire politieserie hoort toch wel thuis in dit Nederlandse rijtje. Al dertien seizoenen lang houdt de serie het vol, en in het nieuwe jaar verschijnt het veertiende seizoen. En tot die tijd ben je met dit lijstje wel even zoet, verwachten wij.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder