IDFA Tips: voor deze voorstellingen zijn nog kaarten te koop

Last minute docu-avondje?

Fabulous op IDFA
Fabulous / IDFA

Als je in Amsterdam woont zal het je niet ontgaan zijn, maar de stad staat deze week (t/m 1 december) in het teken van documentaires. IDFA is neergestreken in de stad, en daarmee duizenden filmmakers, -critici, -liefhebbers en andere vaklui.

IDFA 2019 tips

Wil je nog een paar filmpjes op IDFA meepakken maar weet je niet waar je naartoe wil? IDFA geeft de volgende tips. Voor deze voorstellingen zijn nog kaarten te koop!

28 november - WOMEN Inc.

Op donderdag 28 november is een heel gecureerd programma met films door, voor en over vrouwen. In de filmselectie van WOMEN Inc. worden belangrijke emancipatiethema’s aangesneden en worden nieuwe perspectieven en rollen van en door vrouwen getoond. Check hier het programma, tickets en de tijden.

Fabulous

De queer Lasseindra Ninja is een icoon voor de LGBTQ-gemeenschap in wereldsteden als New York en Parijs. In haar geboorteland Frans-Guyana kent echter vrijwel niemand haar en is voguing, de dansvorm die ze beoefent, nog tamelijk onbekend. Kaarten, de trailer en speeldata vind je hier.

Toni Morrison: The Pieces I Am

Toen de Amerikaanse schrijver Toni Morrison (1931-2019) leerde lezen en schrijven, was dat nog bepaald niet vanzelfsprekend voor een zwart meisje. Ondanks alle obstakels kreeg ze in 1993 de Nobelprijs voor Literatuur. Morrison gaf een geheel nieuwe betekenis aan het begrip “zwarte literatuur” met boeken als The Bluest Eye, Song of Solomon en Beloved. Kaarten, de trailer en speeldata vind je hier.

Love Child

Ze zijn zielsgelukkig met elkaar, hebben een schattig zoontje en zijn klaar voor een nieuwe start. Maar er is een groot probleem: Leila en Sahand zijn beiden nog getrouwd met een ander. En in Iran staan er zware straffen op overspel. Kaarten, de trailer en speeldata vind je hier.

Hunting for Hedonia

Wat zijn de effecten van diepe hersensimulatie? We kunnen meer dan je voor mogelijk houdt. Een parkinsonpatiënt die niet meer trilt, iemand met een zware depressie die weer geluk voelt. De geschiedenis, werking en impact van dit soort behandelingen worden uitgelegd in deze documentaire. Kaarten, de trailer en speeldata vind je hier.

Wil je meer tips? Kijk op de site van IDFA zelf voor hun last-minute tips waar nog kaarten voor te koop zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder