Thomas Cox reageert op ophef over wangedrag: Temptation Island is nep

Temptation Island wordt van de buis gehaald na wangedrag bij De Villa

thomas-damian-temptation-island-vips
Temptation Island VIPS

Na grensoverschrijdend gedrag in het realityprogramma De Villa heeft RTL besloten ook de opnames van soortgelijke programma's als Temptation Island en Free Love Paradise stil te leggen. RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst wil zeker weten dat deze programma's op een ethische manier worden gemaakt.

Guilty pleasure reality

"Al onze guilty pleasure-programma’s worden opgeschort, zodat we zeker weten op welke manier ze achter de schermen tot stand zijn gekomen. Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre", aldus Van Der Vorst tegen RTL Nieuws.

Van der Vorst was erg geschrokken van het gedrag in De Villa, en heeft twee producenten van het programma op non-actief gesteld. "Vooral de makers van het programma zijn zwaar over hun ethische grenzen gegaan. Ze hebben kandidaten aangezet tot gedrag waarbij zij ook over hun grenzen heen gingen. Dat is onvergeeflijk’’, aldus de programmaredacteur.

Iedereen moet zich kapot schamen

Peter veroordeelt iedereen die bij dit proces betrokken is geweest: "Er is alcohol in het spel geweest en er zijn dingen gebeurd die niet thuishoren in zo'n programma. Ik ben hier naartoe gehaald om te bouwen aan een nieuw RTL. Daar horen dit soort praktijken niet in thuis. Iedereen moet zich kapot schamen voor wat hier is gebeurd. Ook door de mensen die de beelden bekijken voordat het de buis op gaat, zijn grote fouten gemaakt. Het ontbreekt aan het juiste ethische kompas."

Thomas Cox: Temptation Island is nep

Na alle ophef reageerde Thomas Cox op Instagram Stories over hoe het er achter de schermen bij Temptation Island aan toe gaat.

"Nu heb ik de behoefte om te reageren van hoe nep Temptation achter de schermen is." aldus de veelbesproken deelnemer. "Dat het terecht is dat ze het even stopzetten en onderzoeken hoe het er echt aan toe gaat. Dat is mijn reactie: het is nep, er wordt gemanipuleerd, er wordt gelogen. Het is goed dat dat naar buiten is. Dat ze het niet helemaal netjes aanpakken, dus dat is top." Bekijk de beelden hier.

BOOS over seksueel wangedrag in De Villa

Morgen verschijnt een aflevering van Tim Hofman's BOOS waarin de kandidate van De Villa verhaal gaat halen bij de producent Blue Circle en RTL.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder