Expeditie Robinson in tweets: "Is dit doorgestoken kaart?"

Er gebeuren rare dingen in de aflevering

shary-an-expeditie-robinson
Expeditie Robinson / Videoland

Yaaay, we weten eindelijk welke kandidaten in de finale van Expeditie Robinson 2019 zitten! Oh wacht, dat wisten we al... RTL onthulde dit weekend per ongeluk wie de finalisten van Expeditie Robinson zijn in een fout promofilmpje. In de aflevering van gisteren zagen we hoe Hugo, Shary-An en Eva Cleven de halve finale wonnen. Twitter heeft hier iets over te zeggen, met als hoofdonderwerp: is Expeditie Robinson doorgestoken kaart?

Is Expeditie Robinson nep?

Twitteraars evalueren wekelijks de nieuwste aflevering van het tv-programma. Dit keer focussen ze zich minder op de uitspraken van kandidaten, en meer op een analyse van het programma zelf: in de halve finale proef kloppen er wat dingen niet, zo vindt Twitter.

Aanwijzing 1: Eva's schoenen

Weet je nog dat Eva bij het eerste onderdeel van de proef haar schoenen uittrekt om zichzelf te kunnen bevrijden van de touwen? Nou, in het laatste onderdeel heeft ze die schoenen gewoon weer aan. Nu vraagt menig kijker zich af: hoe komt Eva zo snel weer aan schoenen? Is ze helemaal teruggerend om haar schoenen weer aan te trekken (waarom zou ze dat doen?) of heeft Nicolette ze aan haar gegeven? Het meest logische antwoord is misschien wel: de proef is stopgezet.

Aanwijzing 2: Shary-Ans kapsel

Er zijn meerdere aanwijzingen die wijzen op een stop. Shary-Ans kapsel verandert naarmate de proef vordert, zo merkt een Twitteraar op. Eerst draagt ze haar vlechten in een staart bovenop haar hoofd en later wat meer in haar nek. Is dit vanzelf uitgezakt, heeft ze het snel tijdens de rekenproef veranderd of is er inderdaad een pauze geweest tussen de onderdelen door?

Aanwijzing 3: de rekensom

De Twitter-discussie begint pas echt bij de rekenproef. Shary-An beweert slecht te zijn in rekenen, weet niet wat de Romeinse cijfers betekenen en "ziet plotseling" hoe de som moet. Dat vinden Twitteraars op z'n zachtst gezegd verdacht. Ze vermoeden dat de makers een handje geholpen hebben met de som.

En dan haalt Twitter ook nog eens aan dat Shary-An in één keer vuur heeft, terwijl we niet echt zien hoe dat vuurtje ontstaat.

Hoe dan ook: Mariana en Eva Koreman zijn uit het spel. Vooral in het geval van Mariana vindt Nederland (en Hugo) dat jammer.

Ondertussen heeft Tim ook nog een hele fanclub aan zijn broek hangen.

Advertentie - Lees hieronder verder