Dit is wanneer Doodstil, de Penoza-spinoff rondom Luther, op tv komt

Nadat de releasedatum werd uitgesteld, weten we nu wanneer we de serie kunnen zien

doodstil
Penoza

Baal jij ook zo dat Penoza voorbij is? De film hield ons nog even zoet, en nu hebben het nog meer goed nieuws: Penoza krijgt een spin-off rondom het personage Luther (Raymond Thiry). De serie gaat Doodstil heten, en we zullen meer te weten komen over de achtergrond en afkomt van Luther, de stille rechterhand van Carmen van Walraven.

Releasedatum Penoza-spin-off Doodstil

De serie zou aanvankelijk in september te zien zijn, maar vanwege de coronacrisis moesten de opnames worden uitgesteld. Nu zal de serie vanaf 27 december te zien zijn op NPO3. De miniserie krijgt vier afleveringen, maakte KRO-NCRV en NL Film bekend. De serie is een prequel van de vijf seizoenen en de speelfilm van Penoza, waarin we de geschiedenis van Luther induiken. We zien hoe Luther wraak probeert te nemen op de moordenaar van zijn broer, maar we zien ook flashbacks van een jongere – meer praatgrage – Luther in de jaren negentig.

Na vijf seizoenen en een film nu ook een spin-off

Dat Nederland geen genoeg kan krijgen van Penoza mag duidelijk zijn. In december vorig jaar was Penoza: The Final Chapter een regelrechte bioscoophit. De film was een vervolg op de serie die van 2010 tot 2017 vijf seizoenen lang te zien was. De serie en film vertellen het verhaal van Carmen van Walraven, die na de dood van haar man zijn rol in het criminele circuit overneemt. Gelukkig was The Final Chapter dus niet helemáál het laatste hoofdstuk en mogen we in de toekomst nog meer Penoza-goodness tot ons nemen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder