Barack Obama deelt zijn favoriete films, series en boeken van 2019

Weet je nog toen Amerika een president had die kon lezen?

Barack And Michelle Obama Attend Portrait Unveiling At Nat'l Portrait Gallery
Mark WilsonGetty Images

Het lijkt anno 2019 haast ondenkbaar: volgens legendes had Amerika ooit, lang geleden, een president die voor zijn plezier (!) boeken las. Op tv keek hij naar andere dingen dan Fox News. Die president was Barack Obama. Ieder jaar deelt deze man zijn hoogtepunten van het afgelopen jaar op het gebied van films, series en boeken.

Obama's favoriete films en series in 2019

Ook in 2019 heeft Obama weer een rijtje favorieten op Twitter gedeeld. Onder zijn favoriete films staan ook enkele van onze favorieten: de slimme tienercomedy Booksmart, de Koreaanse thriller Parasite en Apollo 11: een docu met enkel originele beelden van de eerste maanlanding. American Factory, de documentaire die hij zelf produceerde voor Netflix, staat er ook tussen. Ook kregen enkele series een eervolle vermelding. Obama: 'Deze series vond ik dit jaar net zo krachtig als films'. In dat rijtje noemde hij Fleabag, Unbelievable en Watchmen.

Obama's favoriete boeken in 2019

Ook deelde Obama traditiegetrouw een lijstje van zijn favoriete boeken van het jaar, inclusief een lijstje met boeken die hij al eerder aanraadde.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur