Deze hints heb je zeker gemist in seizoen 2 van You

De serie zit bomvol easter eggs.

You seizoen 2 Joe en Love
You

Het tweede seizoen van You betekende een hele nieuwe start voor Joe. De sexy seriemoordenaar is Brooklyn ontvlucht en is een heel nieuw leven begonnen als Will Bettelheim in Los Angeles. Maar als je écht goed oplet, zie je dat er nog genoeg verwijzingen zijn naar z'n oude leven als Joe Goldberg in seizoen numero uno. Hieronder lees je enkele details die je misschien hebt gemist in het nieuwste seizoen van You. Bommetje-vol spoilers, obviously.

Op Reddit-threads en op YouTube wordt druk gespeculeerd over allerlei easter eggs die je in de eerste instantie wellicht gemist had. Dit zit de meest opmerkelijke momenten uit You die je waarschijnlijk over het hoofd hebt gezien.

Benji's dating-app LoveHooks heeft het gered

In één van zijn eerste stalker-vibes van seizoen 1 deed Joe wat speurwerk naar Becks vriendje Benji. Hij noemt onder meer dat hij de mede-oprichter is van een dating app die mensen matcht op basis van hun muzieksmaak. Deze app, LoveHooks, staat in de lijst dating apps die Ellie naar Will doorstuurt.

Easter eggs in You
Netflix

De titel van Becks boek voorspelde de twist

Aan het einde van seizoen twee wordt het duidelijk dat Love niet zo onschuldig was als het leek. Toch grappig dat Becks boek The Dark Face of Love heette. Overal zaten clues verstopt.

You op Netflix
Netflix

Forty had al bedacht dat Peach vermoord was

  Toen Peach in seizoen 1 werd vermoord, werd het door de politie afgedaan als zelfmoord. Tijdens zijn intense LSD-brainstorm had Forty echter al bedacht dat Peach niet zelf uit het leven is gestapt, zo wordt gespot door Flicks and the City. Alleen de verdachte had Forty verkeerd: hij vermoedde dat Dr. Nicky de dader was.

  Easter eggs in You
  Netflix

  Peaches zijn een thema

  Over Peach gesproken: als Will en Love elkaar voor het eerst écht ontmoeten, begint ze over een perzik: "Do you think this peach looks like a butt?", vraagt ze aan Will. Ook als Will na zijn LSD-trip de avond bij elkaar probeert te puzzelen, vertelt zijn collega Calvin hem dat Joe maar niet ophield over "perziken die boos op hem zijn".

  Easter eggs in You
  Netflix

  Forty's catchphrase voorspelde hoe hij zou sterven

  De rijke Forty zet zichzelf constant near als een soort Great Gatsby. De connectie tussen Forty en het literaire personage zijn niet gek, als je bedenkt hoeveel literaire referenties er in de serie voorkomen. Forty noemt Will constant "old sport", een zin die veel voorkomt in The Great Gatsby. En jawel – hij komt op dezelfde manier als Gatsby aan zijn einde: hij wordt in z'n rug geschoten.

  Easter eggs in You
  Netflix

  Politieagent Fincher is een aanwijzing

  Een béétje filmliefhebber vond het op z'n minst apart dat Delilah's scharrel, politieagent David Fincher, dezelfde naam had als iconische regisseur David Fincher. Ook dit is een aanwijzing dat er een Gone Girl-waardige twist aan zat te komen. Wie de film heeft gezien (of het boek heeft gelezen) ziet de gelijkenissen.

  Easter eggs in You
  Netflix

  Joe en Will hebben nog contact

  Als Joe het stapeltje kaarten ophaalt, zien we duidelijk dat hij een ansichtkaart heeft gekregen van Ellie. Er was echter nog wat meer post: in een fractie van een seconde zien we dat Joe ook een kaart heeft gekregen van Will, waarin hij schrijft al een tijd niks van hem te hebben gehoord.

  Easter eggs in You
  Netflix  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Cultuur