Bekijk de trailer van Gwyneth Paltrows nieuwe Netflix-serie The Goop Lab hier

Van exorcisme tot het proces van energetische genezingen

gwyneth-paltrow-the-goop-lab-netflix-trailer
Netfix - The Goop Lab

Gwyneth Paltrow staat naast haar werk als actrice ook bekend om haar online platform Goop, dat zicht richt op natuurlijke gezondheidszorg. De actrice sloeg de handen ineen met Netflix voor een serie genaamd The Goop Lab, waarin Paltrow 'grensverleggende thema's op het gebied van wellness' onderzoekt met verschillende experts. Nu is de officiële trailer vrijgegeven, waar we thema's als vrouwelijke orgasmes en psychedelische wellness procedures te zien krijgen.

Trailer 'The Goop Lab'

De serie bestaat uit zes verschillende afleveringen die elk een ander onderdeel binnen de natuurlijke geneeskunde en wellness belichten. De serie wordt gepresenteerd door Paltrow zelf en Goops chief content officer Elise Loehnen. In de trailer wordt gesproken over exorcisme, het ontstaan van het vrouwelijk orgasme en het proces van energetische genezingen. "Wat we bij Goop proberen te doen," legt Loehnen uit in de trailer, "is om ideeën te verkennen die er misschien te eng uitzien".

Pink, Magenta, Text, Dress, Peach, Font, Poster, Book cover, Circle, Illustration,
The Goop Lab poster
Netflix

Alternatieve geneeswijzen

Het doel van de serie is te laten zien hoe je door alternatieve geneeskunde zoveel mogelijk uit je leven kunt halen. "We hebben de ruimdenkende benadering gevolgd die we bij Goop hebben gecultiveerd en een andere, visuele lens met Netflix toegepast," legt Paltrow uit in een verklaring. "In het proces hebben we nieuwe manieren gevonden om de vraag te beantwoorden hoe we het meeste uit ons leven kunnen halen".

Leg, Arm, Shoulder, Joint, Muscle, Knee, Sitting, Hand, Chair, Thigh,
The Goop Lab
Netflix

Ophef

In de serie komen verschillende vernieuwende geneeswijzen aan bod, die voor verbaasde reacties zorgen op het internet. Zo vallen veel mensen over de artikelen die op de Goop website worden verkocht, waar vaak een hoog prijskaartje aan verbonden zit. Het product dat de meeste ophef kreeg is het zogeheten Jade Egg voor omgerekend een prijs van 59 euro. De edelsteen dient vaginaal ingebracht te worden en zou hormonen meer in evenwicht brengen en menstruatie beter reguleren. Het bedrijf werd echter aangeklaagd doordat de effecten van het product niet wetenschappelijk bewezen waren, waardoor Goop een schikking van 130 duizend euro moest betalen.

Of je er nu in gelooft of een standvastige scepticus bent, of gewoon nieuwsgierig bent naar onorthodoxe gezondheidspraktijken - kijk en oordeel vooral zelf. The Goop Lab gaat op 24 januari in première op Netflix.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder