De beste hints en aanwijzingen van Wie is de Mol? 2020

Één aanwijzing steekt er met kop en schouders bovenuit

Wie Is De Mol?
Wie Is De Mol?

Wie is de Mol? 2020 is in volle gang. Dat betekent dat onze Inspector Gadget-kwaliteiten weer naar boven mogen komen om de afleveringen van begin tot eind te ontleden. En dat Molloten hun hart weer kunnen ophalen met verborgen aanwijzingen, hints en theorieën over de identiteit van de Mol.

Artikel gaat onder de video verder.

Zien: dít is waarom Wie Is De Mol zo'n populair programma is

Glamour speurt iedere week het internet af naar de beste hints en aanwijzingen. We zetten de verdachten (inclusief argumenten) voor je op een rij.

Algemene aanwijzingen

 • Een opmerkzame Molloot kwam met "de beste hint tot nu toe." In aflevering 1 vertelt Rik aan iedere kandidaat - voordat diegene moet kiezen tussen wijsheid of geluk - een spreuk. Zet je al die wijsheden in volgorde onder elkaar, dan kun je daar een woordgroep uithalen: WIDM No. Nine. Oftewel: Wie Is De Mol nummer 9. De negende persoon in de leader is Miljuschka. Maar de negende persoon in de wijsheid-opdracht is Rob. Bekijk de hint hier.

 • De kleur van de Mol is groen - kijk maar naar de welbekende groene vingerafdruk. In aflevering 2 waren er vier kleurkanonnen. Team Groen was het enige team dat geen geld binnenhaalde. Wie er in deze groep zaten? Miljuschka, Leonie en Nathan.

  Nathan Rutjes

  • Extreem fanatieke Molloten hebben een behoorlijk ingewikkelde aanwijzing gevonden. Klaar? Hier komt-ie: als je de opdrachttitels mét spaties erin een bolletje geeft en de opdrachttitels zónder spaties een streepje, krijg je in morse code de volgende letters: 'admnatlhen'. Volgens de theorie is dit een anagram voor 'Nathan de M.l'. De 'o' in 'Mol' ontbreekt nog, dus volgende aflevering kunnen we deze theorie pas écht testen: als er volgende aflevering twee opdrachten zonder spaties zijn, staat er 'Nathan de Mol'.
  • In aflevering 6 vertelt Rik de tussenstand van de pot. "De Mol is dus tevreden," concludeert hij. In dezelfde aflevering heeft Nathan het ook over de geldpot. Op Twitter zijn Nathans exacte woorden gedeeld: "Richting 10.000 ben ik een tevreden man."
  • Een oplettende kijker ontdekt een bizarre link die te maken heeft met de tattoo van Nathan. In aflevering 4 heeft één van de auto's in de parkeeropdracht het kenteken AX1L(73). Nathan heeft een tatoeage op zijn onderarm die verdacht veel hierop lijkt.
  • De leader geeft nog een hint die in de richting van Nathan wijst. We zien op een gegeven moment een sfeershot van een locatie in China. Voor een soort marktje staat in koeienletters Wie Is De Mol? geschreven. Wanneer Nathan in de leader voorbij komt, staat hij op diezelfde locatie (maar die letters zijn niet zichtbaar).
   This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

   Buddy Vedder

   • Het Instagramaccount @wieisdemolhintsnl deelt een nieuwe aanwijzing: in aflevering 8 zien we hoe Buddy niet weet waar hij naartoe moet in de fietsopdracht. Hij staat bij een stoeprand te wachten op aanwijzingen. Op die stoeprand staat in graffiti geschreven: 'smol' met een pijltje die (toevallig?) precies naar Buddy wijst. Het opvallende is dat dit geschreven is in óns alfabet, en niet in Chinese tekens.
   • Wanneer Buddy in de eerste aflevering de test maakt, zien we een opvallende ring aan zijn vinger: het lijkt op een vingerafdruk. En laat de vingerafdruk nu net het teken van de Mol zijn.

    Wie Is De Mol? ring Buddy
    Wie Is De Mol?
    This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

    Rob Dekay

    • In aflevering 6 heeft Rob een sleutelpositie in de laatste opdracht bemachtigd. Bij de opdracht met het 'doolhof' vol enveloppen is hij de eerste die het dorpje ingaat. Als hij de Mol is, wist hij dat dit een essentiële Molactie is: hij kan de enveloppen op die manier verwisselen zonder dat iemand dat door heeft.
    • Aflevering 5 heet 'Aangeraakt'. Tijdens de opdracht Lettergreep is er één iemand die de letters 'M', 'O' én 'L' op de juiste plek zet en het woord 'Mol' dus aanraakt: Rob. Kijk maar naar deze tweet.
    • In aflevering 4 staat Rob tijdens de parkeeropdracht op een cruciale positie. Als verkeersregelaar geeft hij de chauffeurs instructies over waar ze naartoe moeten. Kijkers hebben hem betrapt op een Molactie. Wanneer hij Buddy vertelt welke route hij moet volgen, geeft Rob de verkeerde straten door. Rob zegt: "Hongkong, Filipijnen, Kees Tol weg. Noord Ierland – Jordanië, Susan Visser straat en P3." Op het papiertje (dat je hier ziet) staat een heel andere route.
    • Een oplettende Twitteraar vindt de ultieme aanwijzing: wanneer presentator Rik de aflevering aan elkaar praat, spot de Molloot niemand minder dan Rob in de mensenmassa. We zien duidelijk Robs felgele shirt en zijn iconische hoed. En volgens de Twitteraar is dit niet eens de eerste keer dat Rob (vermomd) verschijnt. In aflevering 1 (wanneer de kandidaten moeten kiezen tussen wijsheid en geluk) draagt iemand in een traditioneel Chinees pak dezelfde schoenen als Rob. Verraadt Rob Dekay zich als Mol door in beeld te verschijnen?
    • Voeg je deze aanwijzing bij bovenstaande aanwijzing van WIDM No. Nine, dan wordt Rob nóg verdachter. Kijk je naar alle wijsheden in aflevering 1, dan kun je WIDM No. Nine spellen. En de negende persoon in de wijsheden-opdracht is Rob.

     This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

     Miljuschka Witzenhausen

     • In aflevering 4 moeten de kandidaten zich door een ruimte vol porseleinen vazen wurmen. Een paar beeldjes vallen op: er zijn een aantal beelden in de vorm van een stier. Het Chinese jaar van de stier of os is 1985. In datzelfde jaar in Miljuschka geboren.
      This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

      Bron: De Mol Fansite, WIDM Hints, Twitter

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Wie Is De Mol