Wie is de Mol? 2020: de beste hints en aanwijzingen

Was je dit al opgevallen?

Het extra seizoen van Wie is de Mol? 2020 is in volle gang. Dat betekent dat onze Inspector Gadget-kwaliteiten weer naar boven mogen komen om de afleveringen van begin tot eind te ontleden. En dat Molloten hun hart weer kunnen ophalen met verborgen aanwijzingen, hints en theorieën over de identiteit van de Mol.

Glamour speurt iedere week het internet af naar de beste hints en aanwijzingen. We zetten de verdachten (inclusief argumenten) voor je op een rij.

Algemene aanwijzingen

 • Één ding staat vast: in de opdracht met de stenen van aflevering 2 heeft iemand zitten Mollen. En dat móét wel Peggy, Nikkie, Jeroen, Tygo of Nadja zijn geweest. Twitteraccount De therMOLmeter merkt op dat deze groep slechts €35 binnenhaalde - wat helemaal niet mogelijk is. Je kon 5 stenen inruilen voor 2 zilverstukken van €5. Ze moeten dus altijd minstens €10 pakken, waardoor ze wel €30 of €40 zouden kunnen hebben verdiend, maar niet €35. Dat betekent dat Peggy, Nikkie, Jeroen of Tygo (Nadja ligt eruit, dus die kans is vrij klein) een zilverstuk weggehaald heeft. Een typische actie voor de Mol, die geld uit de pot wil hebben. Inmiddels weten we dat één van deze vier deelnemers de Mol is.

  Peggy Vrijens

  • De duidelijkste aanwijzingen lijken toch echt naar Peggy te leiden. Aflevering 4 is alweer een paar weken geleden, maar een fanatieke Molloot heeft alsnog een aanwijzing naar Peggy erin gevonden. In de opdracht Meesterwerken hoor je telkens wanneer iemand zijn/haar schilderij beschrijft een kort muziekje. Wat blijkt? Als je de eerste letters van de woorden in de titels van deze nummers neemt en die husselt, dan krijg je: "P is de Mol." Als in: Peggy is de Mol?
  • Nog meer duidelijke muzikale verwijzingen naar Peggy: er is regelmatig gekozen voor muziek uit films waarin Peggy als stemacteur te horen was. Het gaat om instrumentale fragmenten uit Inside Out en Finding Dory - nogal opvallende keuzes als het gaat om achtergrondmuziek voor een tv-programma. Dit is de sterkste aanwijzing tot nu toe, als je het mij vraagt.
  • Er is een theorie dat Peggy in aflevering 3 geMold heeft bij de opdracht met de luiken. Ze zou expres het verkeerde luik hebben opengedaan, wat zou verklaren waarom de teams niet zoveel luiken open hadden gekregen als ze dachten.
  • Er gaat een screenshot viral uit aflevering 3. Peggy heeft tijdens de opdracht met sloten al vier sleutels van haar sleutelbos vast. Weet zij als Mol al welke sleutels ze moet hebben?

   wie is de mol aflevering 3
   Wie Is De Mol? / AVROTROS
   This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

   Nikkie de Jager

   • Molloten komen er niet uit: zegt Nikkie in aflevering 4 nu "Rob" of "roep" op het moment dat de kandidaten discussiëren over welke oud-Mollen er in de kofferopdracht voorbij liepen? Áls Nikkie Rob zei, dan had ze al voorkennis. De winnaar van WIDM 2020 was immers nog helemaal niet bekend tijdens de opnames van het jubileumseizoen.
   • WIDM-fan Siem haalt op zijn YouTube-kanaal (vanaf 10:40) een opvallende aanwijzing aan. Op de website van Wie Is De Mol? kun je informatie van de kandidaten downloaden voor in je eigen Molboekje. De deelnemers staan hierbij op alfabetische volgorde. De enige die op de verkeerde plek staat is Nikkie: ze staat na Jeroen, maar vóór Nadja. Als je de naam 'Nikkie' vervangt door 'Mol', dan zou ze wél op de goede plek in de rij staan. Foutje van de website-editor of is er hier meer aan de hand?
   • Aflevering 6 draait helemaal om Napoleon en het eiland waar hij gevangen zat, Elba. Op de groepsfoto is Nikkie in een bijzondere houding te zien, die toevallig érg lijkt op de houding waarin Napoleon vaak werd afgebeeld.
    wie is de mol
    Wie Is De Mol? / AVROTROS

    This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

    Tygo Gernandt

    • Tygo maakt dit seizoen nogal opvallende handgebaren. Tijdens de groepsfoto in aflevering 4 lijkt hij twee keer een 'M' te vormen met zijn vingers.
    • Nog een aanwijzing met betrekking tot Tygo's handgebaren: hij kruist in verschillende afleveringen zijn armen en maakt met zijn vingers twee keer het peace-teken. Het kan zijn dat Tygo zijn enthousiasme op die manier uitdrukt, maar het kan ook een aanwijzing zijn. Twitteraccount De_TherMOLmeter ziet hier de Romeinse tekens V, V en X in. Tel je deze cijfers bij elkaar op, dan krijg je twintig - dat zou kunnen verwijzen naar 2020.
    • Een Molloot vond in aflevering 1 een mogelijke verwijzing naar de Mol. Tygo staat bij de spiegelopdracht gedeeltelijk vóór het kenteken van een auto. Je ziet alleen nog maar "DE", dat gezien kan worden als lidwoord. Als Tygo de Mol is, staat er dus in principe: "DE MOL."
    • Nog een connectie tussen Tygo en spiegelbeeld: in aflevering 1 draagt hij een shirt met de tekst "Warrior." De letter 'r' staat in spiegelbeeld. In aflevering 2 draagt hij weer een shirt met "Warrior," dit keer staat het hele woord in spiegelbeeld. In aflevering 3 draagt hij een shirt met een afbeelding die herhaald wordt in spiegelbeeld.

     tygo in wie is de mol
     Wie Is De Mol? / AVROTROS
     This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

     Bronnen: Twitter, Wie Is de Mol Hints

     This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
     Advertentie - Lees hieronder verder
     Meer van Wie Is De Mol