Michelle Obama komt met eigen Instagram TV-serie

De voormalige First Lady begint een nieuw project

michelle-obama-instagram-serie-attn:
NBCGetty Images

Hoewel ze al enige tijd niet meer de first lady is van de Verenigde Staten, zit Michelle Obama alles behalve stil. Na haar succesvolle boektour van haar memoire Becoming, een deal met Netflix voor een serie en een project met Spotify voor een podcast, komt Obama nu met een gloednieuw project. De voormalige presidentsvrouw lanceert een eigen serie, die zal worden uitgezonden op Instagram. De serie genaamd A Year of Firsts volgt het leven van vier studenten tijdens hun eerste jaar op de universiteit.

Michelle Obama's Instagram-serie

Michelle Obama maakte zelf het nieuws bekend via haar Instagram-account, waar ze tevens de eerste beelden van de nieuwe serie toont in een video. Daarin vertelt ze dat zowel de 'ups als de downs en alles daartussenin' van het leven van de studenten zal worden getoond: "Het eerste jaar van de universiteit is spannend, maar ook een beetje zenuwslopend. Als een eerste generatie student weet ik hoe intimiderend het kan zijn om je een weg te banen in een nieuwe plek en nieuwe vrienden te maken, terwijl je ook probeert te ontdekken wie je bent en wie je wilt zijn." De serie wordt in samenwerking gemaakt met het Amerikaanse mediabedrijf ATTN:.

Het leven van studenten Regan, Haseeb, Linette en Robert staat centraal in de serie die als doel heeft studenten in het hele land te inspireren en hen te laten zien dat ze niet alleen staan in hun ervaringen met hoger onderwijs, stelt ATTN: in een persbericht. Forbes stelt dat de serie zich zal focussen op zowel de financiële als mentale uitdagingen gerelateerd aan studiestress als de overwinningen die het resultaat zijn van hard werken.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Obama's verhouding tot onderwijs

Het is niet opvallend dat Obama kiest voor dit specifieke thema voor haar nieuwe serie. Zoals blijkt uit haar statement op Instagram valt zij onder de eerste generatie binnen haar familie die in staat was om te gaan studeren. Gedetailleerde verhalen hierover beschreef ze in haar memoire Becoming, waarin ze aanhaalt hoe belangrijk het is om toegang te hebben tot de middelen voor een succesvolle schoolcarrière. De nieuwe serie is een onderdeel van Obama's initiatief Reach Higher dat jongeren aanmoedigt hun opleiding af te ronden en hun eigen keuzes te maken voor hun toekomst. Obama startte dit project tijdens haar termijn in het Witte Huis als first lady, en blijft zich ook nu inzetten voor het initiatief.

A Year of Firsts zal bestaan uit zes verschillende afleveringen die worden uitgezonden op IGTV van het platform ATTN: vanaf medio januari tot juni dit jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder