'Sex Education' van Emma 'Maeve' Mackey: "Ja, ook vrouwen zijn geil, weg met dat taboe"

"Waarom doen we met z'n allen toch zo mysterieus over seks?"

Emma Mackey
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Dankzij haar rol als de stoere Maeve Wiley in Sex Education is actrice Emma Mackey razendsnel populair geworden. Een jaar geleden hoefde je haar nog niet te Googlen – want dat zou geen resultaten opleveren – maar inmiddels heeft ze een flinke fanbase opgebouwd, bestaande uit onder meer 2 miljoen volgers op Instagram. En dat heeft ze uiteraard te danken aan haar personage in de populaire Netflix-serie, met wie ze stiekem best wel veel gemeen heeft.

Emma Mackey over seks

Zo staat Maeve erom bekend niet bepaald preuts te zijn en volop van seks te genieten, en dat is precies wat Emma zo leuk aan haar karakter vindt. In een interview met de Britse Glamour vertelt de actrice dat ze van mening is dat we niet zo mysterieus over seks zouden moeten doen met z'n allen. "We zijn allemaal op deze aarde gekomen door seks, dus get over it en praat erover."

Taboe

Ook mag er volgens de actrice – zo liet ze eerder in een interview al weten – in seksuele voorlichting best wel meer de nadruk gelegd worden op het plezier dat we aan seks beleven. "Oók vrouwen", voegt ze daar nu in het interview met Glamour aan toe. De serie probeert het taboe dat vrouwen of meiden ook gewoon geil kunnen zijn te doorbreken, en daar is Emma een groot voorstander van. "Er wordt van vrouwen niet verwacht dat ze erover praten want dat zou 'vies' zijn, maar ik heb nu juist het gevoel dat iedereen erover praat en dat is cool. Yeah, masturbation for the nation!"

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder