Disney doet het weer: ook Bambi krijgt een liveaction-remake

Bijna 100 (!) jaar nadat het verhaal werd geschreven

Disney Bambi
Disney JuniorGetty Images

Disneyfans kunnen zich weer gaan verheugen op de komst van een nieuwe liveaction-film. Na The Lion King, Jungle Book en Aladdin komt er ook een liveaction-remake van Bambi.

Liveaction-remake Bambi

Misschien niet het eerste Disneyverhaal waarvan je een remake had verwacht, maar dat maakt de komst van de liveaction-film niet minder veelbelovend. Zo zal het script van de nieuwe film onder meer worden verzorgd door scriptschrijver Geneva Robertson-Dworet, die ook het script voor Captian Marvel schreef.

Het origineel

Het verhaal – over het hertje dat gescheiden wordt van zijn moeder – werd in 1923, bijna honderd jaar geleden dus, geschreven door de Oostenrijkse auteur Felix Salten. Zo'n twintig jaar later – in 1942 – vertaalde Disney het verhaal door naar het witte doek. De film werd een ware hit, en won onder meer drie Oscarnominaties voor beste lied, filmscore en geluid.

Disney liveaction-films

Disney startte in 2010 met het 'vernieuwen' van de klassieke animatiefilms door middel van liveaction-technieken. Wanneer de nieuwe Bambi verschijnt, is nog niet bekend. Momenteel wordt er ook nog gewerkt aan de liveaction-remake van de film Mulan, met de Chinees-Amerikaanse Crystal Liu in de hoofdrol.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder