The Crown kondigt nieuwe queen én vervroegd einde van de serie aan

De kans dat we een vertolking van Meghan Markle gaan zien, wordt kleiner en kleiner

The Crown Netflix
Netflix

We moeten eerder afscheid gaan nemen de populaire serie The Crown dan mening fan had verwacht. Peter Morgan, de bedenker van de serie, heeft laten weten dat de Netflix-productie niet zes, maar vijf seizoenen krijgt. Ja, wij moeten dit nieuws ook nog even verwerken...

Vervroegd einde The Crown

Het stond eigenlijk al vast dat de serie zes seizoenen zou krijgen, maar nu heeft de bedenker zich toch bedacht. "Nu we bezig zijn met het verhaal voor seizoen vijf, is mij duidelijk geworden dat dit het perfecte moment is om te stoppen." En dat betekent dat we een heel seizoen minder kunnen genieten van de perikelen binnen het Britse koningshuis.

Nieuwe koningin Elizabeth

Toch meldde Morgan na deze domper ook nieuws waar we wél enthousiast van worden: in de laatste reeks van de serie wordt the queen weer wat jaartjes ouder, en dat betekent dat de rol van koningin Elizabeth weer wordt doorgegeven. Niemand minder dan de Britse actrice Imelda Staunton – je kan haar onder meer kennen van Downton Abbey, Maleficent en haar iconische rol als Dolores Umbridge in Harry Potter – zal in de laatste reeks van de serie de hoofdrol op zich nemen. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Claire Foy (seizoen 1 en 2 ) en Olivia Colman (seizoen 3 en 4, zie foto boven dit artikel).

Meghan Markle in The Crown

Momenteel wachten we nog vol spanning op het vierde seizoen van de serie, waarin onder meer de bruiloft van prins Charles en prinses Diana in beeld zal worden gebracht. In het laatste seizoen, met Imelda Staunton als the queen, volgen we de royals vanaf de eenentwintigste eeuw. En de grote vraag is natuurlijk nog steeds of daarin ook prins Harry en Meghan Markle worden gecoverd. De kans lijkt klein, maar officieel heeft de serie dit vermoeden nog niet bevestigt óf ontkracht, dus vooralsnog is er nog hoop.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder