Hallo allemaal! Er komt een film van de Luizenmoeder

Voor iedereen die de serie zo ontzettend mist

De Luizenmoeder film
AVROTROS

Misschien wel de leukste Nederlandse serie ooit gemaakt: De Luizenmoeder. Helaas stopte de immens succesvolle serie na twee seizoenen, omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge (Directeur Anton) er geen zin meer in had. Nu laat producent Bing Film & Televisie aan Telegraaf weten ze plannen hebben om een film te maken.

Een film van De Luizenmoeder

AVROTROS, waar de serie werd uitgezonden, zou ook dolgraag een film willen maken van de serie, en zou zouden gek zijn als ze het niet zouden doen: met 2,4 miljoen kijkers werd het zelfs de best bekeken NPO 3 serie ooit. Er zou nu al gewerkt worden aan een scenario door Ilse Warringa (Juf Ank), Jan Albert de Weerd (bedenker van de serie) en Eva Aben (die ook meeschreef aan seizoen één en twee). Ook leuk: de gehele hoofdcast (behalve dus Diederik Ebbinge) hebben toegezegd aan het project mee te willen doen. Volgens een woordvoerder van Bing is het enige struikelblok nog de financiering.

Waar gaat De Luizenmoeder over?

Heb je De Luizenmoeder nog niet gezien? De serie gaat over Hannah, een kinderpsychologe die net gescheiden is en met haar dochtertje Floor terecht komt in een nieuwe buurt, én dus op een nieuwe school. Op de De Klimop gaat alles nét een beetje anders, onder het strenge protocol van Juf Ank en Directeur Anton. De serie is zo ontzettend herkenbaar omdat het het schoolplein laat zien als een afspiegeling van de samenleving. "Het is klein menselijk leed in een minimaatschappij die school heet", verklaart Jan Albert de Weerd, producent en regisseur van de serie. "Een afspiegeling van de wereld op dit moment. Als je Nederland verkleint en wilt representeren dan kom je op het schoolplein uit."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder