Disney komt met een live-action film van Rapunzel

Lees hier alles wat we weten over de film

Rapunzel in Tangled
Tangled

Er staat ons nog behoorlijk veel leuks te wachten op het gebied van Disney-films. Binnenkort verschijn de remake van Mulan in de bioscoop; de reboot van Aladdin krijgt een vervolg; en de klassieke film Sneeuwwitje krijgt een live-action versie. Disney heeft nog meer goed nieuws: er komt ook een live-action film van Rapunzel aan.

Live-action film Rapunzel

The DisInsider meldt dat er een live-action versie van het bekende sprookje over Rapunzel komt. Of de film de Tangled franchise als inspiratiebron heeft, is nog niet bekend. Wel weten we al dat Ashleigh Powell (van The Nutcracker and the Four Realms) het script schrijft, Michael de Luna (Moneyball) en Kristin Burr (die de live-action film Cruella met Emma Stone produceert) de producers zijn en dat Jessica Virtue (Mulan) en Zoe Kent (Lilo and Stitch) meewerken aan Rapunzel.

Deze live-action Disney remakes kun je nu al kijken:

Sprookje Rapunzel

Disney's animatiefilm is gebaseerd op het sprookje Rapunzel van de gebroeders Grimm. Wanneer Rapunzels moeder zwanger van haar is, laat de vrouw haar man iets stelen uit de tuin van de buurvrouw. Hij wordt betrapt, waardoor hij de buurvrouw - die een heks is - zijn ongeboren kind belooft. Rapunzel gaat naar de heks en wanneer ze 12 jaar oud is, wordt ze opgesloten in een toren. De heks kan in de toren klimmen als Rapunzel haar lange, blonde haar naar beneden gooit. Wanneer een prins Rapunzel hoort zingen, bezoekt hij haar in de toren. De heks komt hierachter, knipt Rapunzels haren af en verbant haar. Ze lokt de prins de toren in, waarna hij in een doornenstruik valt en blind wordt. Uiteindelijk komt hij Rapunzel weer tegen, die er met haar tranen voor zorgt dat de prins weer kan zien. Ondertussen blijkt Rapunzel zijn kinderen te hebben gekregen: een jongen en een meisje.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur