WIDM: alle Molacties van Rob Dekay in een video

En alle geheime aanwijzingen op een rij

Wie Is De Mol? finalisten
Wie Is De Mol?

Afgelopen zaterdagavond was het zover: de ontknoping van Wie Is De Mol? 2020. Na een hoop gespeculeer, hints en aanwijzingen en onderlinge weddenschappen weten we nu ein-de-lijk wie de saboteur in het spel is: Rob Dekay is de Mol. En wát voor eentje. Benieuwd welke streken hij allemaal uithaalde? Het programma deelt alle Molacties van Rob in een video.

Rob Dekay de Mol

In het twintigste seizoen van Wie Is De Mol? ging er behoorlijk wat mis tijdens de opdrachten. De kandidaten wisten de pot niet altijd te spekken. Sterker nog, ze hebben geen enkele keer het maximale te verdienen bedrag binnengehaald. Dat hebben ze niet alleen aan zichzelf te danken, maar vooral ook aan de Mol.

Molacties Rob

Rob wist tijdens de opdrachten op sleutelposities terecht te komen. Kijk maar naar de opdracht met het doolhof vol enveloppen in aflevering 6 (hij was de eerste die naar binnen ging en kon de enveloppen verwisselen), de parkeeropdracht (toen hij verkeersregelaar was, waardoor hij verkeerde informatie kon doorgeven) en de allerlaatste proef, toen Rob het beslissende antwoord mocht geven (zeg maar da-hag tegen €1750, Buddy). Kortom: hij had genoeg kansen om te Mollen en die greep hij met beide poten handen.

Bekijk hieronder de video met alle Molacties van Rob:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Aanwijzingen Wie Is De Mol

Tja, we hadden kunnen weten dat Rob de saboteur was. De afgelopen weken kregen we aanwijzingen, waarvan er een hoop naar Rob leken te leiden. Kijk maar naar Glamour's lijst met de beste hints van Wie Is De Mol? 2020. We zetten hieronder onze bevindingen nog eens op een rij:

 • In aflevering 1 vertelt Rik aan iedere kandidaat - voordat diegene moet kiezen tussen wijsheid of geluk - een spreuk. Zet je al die wijsheden in volgorde onder elkaar, dan kun je daar een woordgroep uithalen: WIDM No. Nine. Oftewel: Wie Is De Mol nummer 9. De negende persoon in de wijsheid-opdracht is Rob. Bekijk de hint hier.

 • Een oplettende Twitteraar vond de ultieme aanwijzing: wanneer presentator Rik de aflevering aan elkaar praat, spot de Molloot niemand minder dan Rob in de mensenmassa. We zien duidelijk Robs felgele shirt en zijn iconische hoed. En volgens de Twitteraar is dit niet eens de eerste keer dat Rob (vermomd) verschijnt. In aflevering 1 (wanneer de kandidaten moeten kiezen tussen wijsheid en geluk) draagt iemand in een traditioneel Chinees pak dezelfde schoenen als Rob. Verraadt Rob Dekay zich als Mol door in beeld te verschijnen?

 • In aflevering 4 staat Rob tijdens de parkeeropdracht op een cruciale positie. Als verkeersregelaar geeft hij de chauffeurs instructies over waar ze naartoe moeten. Kijkers hebben hem betrapt op een Molactie. Wanneer hij Buddy vertelt welke route hij moet volgen, geeft Rob de verkeerde straten door. Rob zegt: "Hongkong, Filipijnen, Kees Tol weg. Noord Ierland – Jordanië, Susan Visser straat en P3." Op het papiertje (dat je hier ziet) staat een heel andere route.

 • Aflevering 5 heet 'Aangeraakt'. Tijdens de opdracht Lettergreep is er één iemand die de letters 'M', 'O' én 'L' op de juiste plek zet en het woord 'Mol' dus aanraakt: Rob. Kijk maar naar deze tweet.

 • In aflevering 6 heeft Rob een sleutelpositie in de laatste opdracht bemachtigd. Bij de opdracht met het 'doolhof' vol enveloppen is hij de eerste die het dorpje ingaat. Als Mol wist hij dat dit een essentiële Molactie is: hij kan de enveloppen op die manier verwisselen zonder dat iemand dat door heeft.

  Het programma deelde zelf ook nog geheime aanwijzingen. Bekijk ze in onderstaande video:

  This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Wie Is De Mol