De beste young adult-series die nu op Netflix staan

Gossip Girl en Pretty Little Liars al tien keer gezien? Probeer deze nieuwe series eens

never have i ever serie
Never Have I EverNetflix

Hoe oud je ook bent, er is iets aan young adult-series dat vermakelijk blijft. Misschien zijn het de hormonale uitspattingen van de hoofdpersonages die ons blijven boeien. Of misschien houden we gewoon van dat dramatische 'de wereld vergaat als ik dit niet doe'-gevoel dat je alleen in tienerseries vindt.

Hoe dan ook: young adult-series zijn here to stay. En daar denkt Netflix net zo over. De streamingdienst heeft genoeg series vol high school drama en tienerproblemen. Als semi-professionele bingewatcher tip ik je graag de beste young adult-series die recent op Netflix verschenen zijn.

never have i ever netflix serie
Never Have I EverNetflix

Never Have I Ever

Deze serie staat nog maar net op Netflix en is nu al één van mijn favorieten. Never Have I Ever gaat over Devi, die een plan uitvoert om 'cool' te worden. Dat plan gaat - natuurlijk - allesbehalve vlekkeloos. Niet alleen de humor is een groot pluspunt van de serie, ook de inclusiviteit maakt dat deze Netflix Original hoog op je kijklijst mag.

outer banks
Outer BanksNetflix

Outer Banks

Nog zo'n nieuwkomer met een hoog binge-gevaar. Outer Banks is misschien wel de meest unieke YA-serie die je ooit gaat zien. Een groep vrienden woont De serie heeft het allemaal: actie, romantiek, humor, mysterie en een treasure hunt (jep, met schatkaart en goud). Klinkt als een rare combinatie, maar kijkt weg als een trein!

Alvast een voorproefje: de spannende trailer van Outer Banks

derry girls
Derry Girls

Derry Girls

Een verrassend hilarische combinatie: een lesje geschiedenis gemengd met de Noord-Ierse cultuur. De serie gaat over vijf tieners die in de jaren '90 op een Ierse katholieke school zitten en zich constant in de problemen weten te werken.

13 reasons why
13 Reasons Why

13 Reasons Why

Hoewel deze dramaserie geen nieuwkomer is, verschijnen er wél binnenkort gloednieuwe afleveringen. Het vierde (en meteen het laatste) seizoen van 13 Reasons Why is vanaf 5 juni te zien op Netflix. Let op: dit is geen luchtige young adult-serie om weg te kijken. Het gaat over een 16-jarige meisje dat zelfmoord pleegt en degenen die ze daar verantwoordelijk voor acht geluidsopnames stuurt.

sex education
Sex Education

Sex Education

Afgelopen januari verscheen het tweede seizoen van de taboedoorbrekende serie op Netflix. Sex Education scoort punten door haar inclusiviteit, belangrijke lessen over seks en heerlijke ongemakkelijke humor. Mocht je de afleveringen nog niet gezien hebben, doe het alsnog. Dit is en blijft een pareltje onder de YA-series.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder