Zo ziet de cast van Buffy The Vampire Slayer er nu uit

Spike loopt tegen de ZESTIG, slay me rn

buffy the vampire slayer
Getty ImagesGetty Images

De eerste serie waar ik zelf echt een obsessie mee kreeg is Buffy The Vampire Slayer. En daar ben ik nu in mijn latere leven enorm blij mee. Buffy was een feministisch icoon, ze was niet alleen fysiek sterk, maar ze was ook dapper, slim en ontzettend grappig. Het doet een beetje pijn om te bedenken dat de serie begon in 1997 en eindigde in 2003. Dat is 17 jaar geleden! Hoe zou het nu zijn met de cast?

De cast van Buffy The Vampire Slayer nu

We zochten uit hoe het nu gaat met de cast van Buffy The Vampire Slayer. Sommige hoofdrolspelers hebben na de hitserie nog veel successen behaald (zowel Alyson Hannigan als David Boreanaz kregen rollen die ze rond de tien jaar speelden). Anderen doen het wat rustiger aan en hebben het over een andere boeg gegooid. Leuk nieuws: Buffy The Vampire Slayer is vanaf nu te streamen in Nederland via Amazon Prime Video!

Bekijk ook: 9 feitjes over de cast van Buffy The Vampire Slayer

Sarah Michelle Gellar (Buffy)

Buffy Summers – studente aan Sunnydale High en toevallig ook de uitverkorene om vampieren en demonen uit te schakelen – werd gespeeld door Sarah Michelle Gellar. Zij had in dezelfde tijd nog een hoop filmsuccessen met o.a. Cruel Intentions en I Know What You Did Last Summer. Bij de opnames van die tweede film ontmoette ze haar huidige man Freddie Prinze Jr. Tegenwoordig heeft ze een culinaire carrière: in 2017 bracht ze kookboek Stirring Up Fun With Food uit, en richtte ze bedrijf Foodstirs op, dat gezonde bakmixen verkoopt. Komt goed van pas tijdens quarantaine.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

David Boreanaz (Angel)

Als vampier Angel was David Boreanaz dé issie-nou-goed-of-slecht-hunk van de serie. Zijn eeuwige struggle tussen goed en kwaad maakte hem lekker spannend en gevaarlijk (ik besef ineens dat ik hierom misschien op de verkeerde mannen val). Naast Buffy kreeg Angel van 1999 tot 2004 zijn eigen spin-off serie, die maar liefst vijf seizoenen op tv bleef. Daarna had hij nog een enorm succes te pakken als Special Agent Seeley Booth in crime-serie Bones. Die serie was maar liefst twaalf jaar op de buis. Tegenwoordig is hij nog te zien in de serie SEAL Team en laat-ie in quarantaine zijn grijze haardos uitgroeien.

Alyson Hannigan (Willow)

Alyson Hannigan speelde de rol van Willow in alle seizoenen van Buffy. Daarna heb je haar natuurlijk nog kunnen zien als Lily in How I Met Your Mother. Best zeldzaam dat één iemand twee van zulke langlopende hoofdrollen heeft. Leuk weetje: Alyson is getrouwd met Alexis Denisof, die Wesley speelde.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nicholas Brendon (Xander)

Na zijn rol als Buffy's bestie Xander heeft Nicholas Brendon zich qua acteerwerk wat op de achtergrond gehouden. Hier en daar een kleine rol in een televisieserie, of rollen in tv-films. Verder ging het ook niet zo lekker. Hij werd meerdere keren gearresteerd – in 2010 en 2014 in verband met het vernielen van hotelkamers, en in 2015 op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. Eind 2015 is hij een afkickkliniek ingegaan vanwege alcoholmisbruik. Tegenwoordig post hij vooral Buffy-throwbacks op Instagram.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Anthony Stewart Head (Giles)

Giles was altijd de rots in de branding, tot hij er in seizoen 6 ineens vandoor ging. Anthony Stewart Head wilde meer tijd met zijn familie in Engeland doorbrengen. Daarna is hij nog te zien geweest in onder meer Little Britain (als de premier) en meerdere Britse series.

anthony stewart head
Jesse GrantGetty Images

Michelle Trachtenberg (Dawn)

Het is een generatiedingetje: je leerde Michelle Trachtenberg kennen als Dawn Summers – het jongere zusje van Buffy – óf je zag haar voor het eerst als Georgina Sparks, de manipulatieve mean girl uit Gossip Girl. De laatste jaren staan er vooral veel tv-films en voice-over klussen op haar cv.

James Marsters (Spike)

Spike was voor ons de grootste shock. Niet alleen blijkt dat acteur James Marsters inmiddels al 57 is, maar onze childhood crush is NIET EENS BRITS. Onze kink voor Britse accenten is gebaseerd op een leugen. Na zijn rol als Spike in Buffy en spin-off Angel heeft hij nog rolletjes gehad in Smallville, Marvel's Runaways en enkele films die niet zouden misstaan in de discount-bak van de videotheek. Verder reist hij de wereld over om signeersessies te doen op Comic Cons.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder