Makers Riverdale reageren op kritiek Vanessa Morgan

"Ik ben het zat dat zwarte mensen de sidekicks van witte hoofdpersonen zijn"

vanessa morgan 2018 mtv movie and tv awards
Jeff KravitzGetty Images

De wereld ligt onder een loep in de strijd tegen (institutioneel) racisme. Eerder deze week sprak actrice Vanessa Morgan zich uit over de representatie en behandeling van zwarte mensen in de media. Ze verwees in het bijzonder naar Riverdale, de serie waarin zij de (bij-)rol van Toni Topaz speelt. De seriemakers reageren op haar kritiek.

Vanessa Morgan over Riverdale

"Ik ben het zat hoe zwarte mensen weergegeven worden in de media, hoe we altijd misdadigers, gevaarlijk of boze enge mensen zijn," aldus Vanessa Morgan op Twitter. "Ik ben het zat dat we worden gebruikt als niet-dimensionale side-kicks voor de witte hoofdpersonen. Of alleen in de campagnes gebruikt worden om diversiteit te laten zien, maar niet genoeg in de show zelf. Het begint met de media."

In een andere tweet laat de actrice ook weten dat ze het minste verdient van alle hoofdrolspelers, terwijl ze al vanaf het begin in de serie speelt.

Diversiteit in Riverdale

De maker van Riverdale, Roberto Aguirre-Sacasa, erkent het probleem en belooft het in de toekomst beter te doen. "Vanessa heeft gelijk. Het spijt ons en we beloven jou hetzelfde als we haar beloofd hebben," is te lezen in een Instagrampost. "We zullen haar en haar personage meer eer geven. En dat geldt voor alle zwarte acteurs en personages in onze show."

Zien: de maker van Riverdale reageert op de kritiek

Riverdale en Black Lives Matter

De maker van de serie vertelt dat Riverdale deel zal uitmaken van de Black Lives Matter beweging. "Alle schrijvers hebben gedoneerd aan @BLMLA, maar we weten waar het echte werk voor ons zit. In de schrijverskamer."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder