SpongeBob SquarePants maakt deel uit van de LGBTQ+ gemeenschap

Happy Pride Month!

spongebob squarepants maakt een regenboog
Nickelodeon

Het is Pride Month in de Verenigde Staten en dat moet gevierd worden. Zo vindt ook kinderzender Nickelodeon, die ter ere van Pride Month op Twitter bijzonder nieuws deelt met fans van SpongeBob SquarePants: onze favoriete blije spons maakt deel uit van de LGBTQ+ gemeenschap!

SpongeBob LGBTQ

Er gingen al langer geruchten rond over de seksuele geaardheid van SpongeBob. Fans vermoedden dat het tekenfilmfiguur op mannen valt. Die vermoedens werden versterkt toen er in 2002 een aflevering uitkwam waarin SpongeBob en zijn beste vriend Patrick een kindje (een verlaten schelp) kregen.

SpongeBob Pride Month

Nickelodeon deelt nu een bericht op Twitter waarin deze vermoedens bevestigd lijken te worden. "We vieren #Pride met de LGBTQ+ gemeenschap en haar bondgenoten, deze maand en iedere maand." Bij de tweet zijn drie foto's toegevoegd: de biseksuele Korra uit The legend of Korra, transgender acteur Michael D. Cohen uit Henry Danger én SpongeBob SquarePants. De positieve reacties stromen binnen. Fans zien dit als de bevestiging dat SpongeBob op mannen valt. Of het personage nu homoseksueel is of niet, de tweet lijkt in ieder geval te bevestigen dat hij deel uitmaakt van de LGBTQ+ community.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Is SpongeBob aseksueel

De bedenker van de populaire kinderserie, Stephen Hillenburg, zou het wellicht oneens zijn met de aannames van fans. De animator overleed in 2018, maar bleef voor die tijd volhouden dat SpongeBob aseksueel is. Het is ook goed mogelijk dat Nickelodeon Stephen's overtuiging bevestigt met bovenstaande tweet. De '+' in LGBTQ+ staat immers voor andere vormen van seksualiteit, waaronder aseksualiteit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder