Zo ziet de cast van Lord of the Rings er nu uit

Frodo, is that you?

lord of the rings
New LineGetty Images

Tijdens mijn middelbareschooltijd had ik een ongezonde obsessie met Lord of the Rings. Ik had alles van Lord of the Rings, ik knipte alle plaatjes van Lord of the Rings uit alle mogelijke tijdschriften, ik schreef zelfs hele dagboeken in het Elven-alfabet – een taal die ik daadwerkelijk had geleerd. Als iemand me kan vertellen hoe het was om populair te zijn in de brugklas, let me know. Het is inmiddels 19 jaar geleden dat de eerste film uitkwam, en ik ben inmiddels een heel ander persoon (ik heb nu zelfs vrienden). Mijn vroegere idolen zullen ook wel erg veranderd zijn. Daardoor vroeg ik me af: hoe zou het nu zijn met de cast van Lord of the Rings?

De cast van Lord of the Rings nu

Sommige van de hoofdrolspelers hebben daarna nog een succesvolle carrière gehad, sommigen zijn een heel andere richting opgegaan en sommigen krijgen een kind met Katy Perry. Kijk je mee?

Elijah Wood (Frodo)

De hoofdrol van Frodo werd vertolkt door Elijah Wood, mijn grootste obsessie. Op het moment van filmen was Elijah pas 18 jaar oud – inmiddels is hij 39 en ziet hij er nog pretty much hetzelfde uit. Oogjes zijn nog steeds even blauw. Elijah heeft besloten enkel nog projecten aan te nemen die hij écht tof vind, en daarom acteert hij nog maar weinig. Hij speelde wel nog de hoofdrollen in quirky series Dirk Gently's Holistic Detective Agency en Wilfred. Verder is Elijah DJ en heeft hij een productiemaatschappij waar hij horrorfilms produceert, zoals de bizarro aanrader Mandy (2018) met Nicolas Cage.

elijah wood 2020
Paul ArchuletaGetty Images
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Viggo Mortensen (Aragorn)

We zullen Viggo Mortensen nooit vergeten als Aragorn, de leider van The Fellowship die op de één of andere manier altijd het perfecte driedagenbaardje had. Sinds deze rol heeft Viggo Mortensen (61) nog een flinke lijst succesvolle films op zijn naam staan. Onder meer A History Of Violence, Captain Fantastic en Green Book, waarvoor hij in 2019 een Oscar-nominatie voor Beste Acteur kreeg.

viggo mortensen
Rich PolkGetty Images

Ian McKellen (Gandalf)

Sir Ian McKellen vertolkte natuurlijk de iconische rol van Gandalf, in zowel de Lord of the Rings-filmreeks als in de daarop volgende Hobbit-trilogie. Verder is Sir Ian (81) een gerenommeerd theateracteur, en had je 'm vorig jaar kunnen zien in Cats (maar procentueel gezien is die kans heel klein want in totaal hebben maar 421 mensen dat gedrocht van 'n film gezien).

ian mckellen
Mike MarslandGetty Images

Liv Tyler (Arwen)

Liv Tyler is één van de enige acteurs uit de reeks die vóór The Lord Of The Rings al heel beroemd was. Als dochter van Aerosmith-zanger Steven Tyler stond ze al van jongs af aan in de schijnwerpers, en in de jaren negentig speelde Liv (42) bijvoorbeeld al grote rollen in Armageddon en Empire Records. Na Lord of the Rings speelde ze nog in The Incredible Hulk, Ad Astra en in The Leftovers.

liv tyler
Tristan FewingsGetty Images

Cate Blanchett (Galadriel)

De film opent met de stem van de wijze elf Galadriel. Cate Blanchett stond in 2001 nog aan het begin van haar carrière (op enkele rollen in films als The Talented Mr. Ripley na), en heeft sinds haar rol in Lord of the Rings nog vele successen behaald. Hoe kan het ook anders? Cate (51) won twee Oscars (Beste Vrouwelijke Bijrol in The Aviator, Beste Actrice in Blue Jasmine). Daarnaast heb je haar waarschijnlijk voorbij zien komen in Cinderella, Ocean's 8 en Thor: Ragnarok.

cate blanchett
Daniele VenturelliGetty Images

Sean Astin (Sam)

Samwise Gamgee werd gespeeld door Sean Astin, die je als kindsterretje misschien kent uit The Goonies. Hij speelde voor Lord of the Rings voornamelijk in tienerfilms als Encino Man en Rudy. Afgelopen jaar kon je Sean (49) nog zien als Bob in Stranger Things – extra leuk omdat Stranger Things vaak vergeleken wordt met The Goonies.

sean astin
Rob KimGetty Images

Dominic Monaghan (Pippin) en Billy Boyd (Merry)

Hij was misschien niet zo'n hunk als sommige van zijn tegenspelers, maar Dominic Monaghan (die de rol van Pippin vertolkte) is uiteindelijk één van de meest regelmatig werkende acteurs uit de reeks gebleken. Je zag Dominic (43) natuurlijk in Lost, maar ook in X-Men Origins: Wolverine, and Star Wars: The Rise Of Skywalker. Sinds 2012 heeft hij ook zijn eigen natuurserie: Wild Things With Dominic Monaghan. Billy Boyd (51) heeft na zijn rol als Merry nog muziek uitgebracht, en onder meer in Outlander gespeeld. Recent had hij nog een rolletje in Netflix-serie Hollywood.

dominic monaghan en billy boyd
Phillip FaraoneGetty Images

Orlando Bloom (Legolas)

Legolas, de beeldschone, lange, blonde elf werd gespeeld door de nog onbekende Orlando Bloom. Orlando (43) dook van de ene blockbuster-filmreeks in de andere: hij speelde natuurlijk één van de hoofdrollen in Pirates of the Caribbean. Hij speelde nog wel wat rollen, zoals in de serie Carnival Row. Zijn meest recente film, The Outpost, is uitgesteld vanwege coronavirus. Verder is zijn grootste claim to fame zijn relatie met Katy Perry, inclusief die ene keer dat hij in z'n blote lus op een surfplank zat, onder het toeziend oog van paparazzi en dus de hele wereld (eggplant emoji). De twee verwachten een kindje.

orlando bloom
Phillip FaraoneGetty Images

Reünie Lord of the Rings

De volledige 'Fellowship' is laatst bij elkaar gekomen in Reunited Apart, het YouTube-programma van Josh Gad. Die reünie zie je hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder