Zo gaat het nu met de cast van High School Musical

We're all in this together!

high school musical cast 2006
Jemal CountessGetty Images

In Glamour's nieuwe rubriek Hoe gaat het nu met duiken we in de nostalgische wereld van televisieprogramma's en films uit de zeroes. Deze is voor iedereen die vroeger urenlang naar Nickelodeon, Jetix, MTV of The Box keek. Benieuwd hoe de castleden van je favoriete programma's en films van toen er nu uitzien? We zochten het voor je uit. Dit keer: High School Musical.

Cast High School Musical nu

High School Musical verscheen in 2006 (jep, dat is veertien jaar geleden!) in ons leven en daar ben ik Disney Channel nog steeds eeuwig dankbaar voor. Sinds de komst van de drie High School Musical films hebben we het beste kijkmateriaal voor filmavonden met vrienden (veertien jaar na dato zijn de films behoorlijk cringeworthy) én ongelimiteerde succesvolle Karaokenummers. Wat wil een mens nog meer?

High School Musical - We're all in this together

Om alvast in de juiste mood te komen én om een blik te werpen op hoe de castleden er in de eerste High School Musical film eruit zagen, kun je hieronder het beste nummer aller tijden terugkijken. Laat 'm vooral opstaan terwijl je in dit artikel verder leest hoe het anno 2020 gaat met de castleden van HSM.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

High School Musical cast nu

Er zijn drie HSM-films verschenen, maar de hoofdrolspelers zijn grotendeels hetzelfde gebleven. FYI: alle films staan nu op Disney+, net als High School Musical de serie. Bekijk hieronder hoe het nu met de castleden gaat.

Zac Efron - Troy Bolton

Hoewel Troy Bolton niet zijn eerste acteerklus was, brak Zac Efron wel door met deze rol. Fun fact om je een illusie armer te maken: Zac Efron zong in de eerste High School Musical-film niet zelf. "Na het maken van de eerste film kwam ik erachter dat mijn stem niet gebruikt was. Ik kreeg daar niet echt een verklaring voor, het gebeurde gewoon," aldus Zac in een interview in 2007. In de tweede film mocht hij wél zelf zingen. Na het succes van HSM heeft Zac Efron een hoop grote rollen binnen weten te slepen. Hij speelde seriemoordenaar Ted Bundy in de film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, kreeg de hoofdrol in The Greatest Showman en verschijnt in de nieuwe documentaireserie Down To Earth with Zac Efron.

zac efron 2019
Rich PolkGetty Images

Vanessa Hudgens - Gabriella Montez

HSM was voor Vanessa Hudgens the start of something new (sorry, kon het niet laten). Na haar rol als Grabriella Montez werd ze niet alleen in één klap bekend als actrice, maar bouwde ze ook een muzikale carrière op. Vanessa verscheen in films als Spring Breakers, The Princess Switch en The Knight Before Christmas. Af en toe kruipt Vanessa nog eens in haar oude rol als Gabriella, bijvoorbeeld als ze een High School Musical duet zingt op TikTok.

vanessa hudgens 2020
Bruce GlikasGetty Images

Zien: Vanessa Hudgens door de jaren heen

Ashley Tisdale - Sharpay Evans

Vóórdat we Ashley Tisdale kenden als mean girl Sharpay Evans, speelde ze in The Suite Life of Zack & Cody. Na HSM focuste de actrice zich meer op haar zangcarrière. Ze dropte twee albums (waarbij het nummer He Said She Said de titelsong van Bring It On: In It to Win It werd). In mei dit jaar kwam ze met een derde studioalbum, Symptoms. In 2014 trouwde ze met muzikant Christopher French.

ashley tisdale 2019
Phillip FaraoneGetty Images

Lucas Grabeel - Ryan Evans

Lucas Grabeel speelde de rol van Sharpay's broer Ryan Evans. De acteur liet recent in een interview met TMZ weten dat als hij de rol vandaag de dag aangeboden had gekregen, hij 'm had afgewezen. Aangezien het personage Ryan homoseksueel is, maar in de films nog niet uit de kast is gekomen, had Lucas Grabeel de rol achteraf liever afgestaan aan een homoseksuele acteur. Hij beseft dat hij als heteroseksuele witte man opgegroeid is met een privilege en kansen heeft gekregen die anderen niet hebben gehad. Lucas kreeg na HSM nog verschillende stemrollen, zoals in Family Guy en Elena of Avalor.

lucas grabeel
Paul ArchuletaGetty Images

Corbin Bleu - Chad Danforth

Chad Danforth riep dan wel altijd dat hij echt niet danste ("I DON'T DANCE, NOT A CHANCE"), acteur Corbin Bleu doet dat duidelijk wél graag. Na HSM zette hij zijn zang-, dans en acteercarrière voort op Broadway. Hij speelde in In The Heights, Godspell, Holiday Inn en recent in Kiss Me, Kate!. Hij trouwde in 2016 met actrice Sasha Clements.

corbin bleu 2019
Gabriel OlsenGetty Images

Monique Coleman - Taylor McKessie

Monique Coleman speelde de rol van de slimme Taylor McKessie. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een inspiratiebron voor velen. Ze is een 'kampioen' van Girl Up, een organisatie die jonge vrouwen wil helpen om leiders te worden en ze werd de eerste Youth Champion van de Verenigde Naties omdat ze zich inzet om de levens van jonge mensen te verbeteren. Als je ook door haar geïnspireerd wil worden, raden we je aan Monique Coleman's Instagram te volgen.

monique coleman
JC OliveraGetty Images

Olesya Rulin - Kelsi Nielsen

Olesya Rulin speelde de rol van songwriter en pianist Kelsi Nielsen. Inmiddels heeft ze een blog genaamd Girl across the blvd waarop ze schrijft over mode, wellness en beauty. Ook is ze na HSM blijven acteren. Ze is onder andere te zien in Devious Nanny, NCIS en The Mentalist.

olesya rulin
Gregg DeGuireGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder