Zo gaat het nu met de cast van Harry Potter

Van Neville Longbottom tot Lord Voldemort: zo zien de castleden er nu uit

harry potter cast
Dave HoganGetty Images

In Glamour's nieuwe rubriek Hoe gaat het nu met duiken we in de nostalgische wereld van televisieprogramma's en films uit de zeroes. Benieuwd hoe de castleden van je favoriete programma's en films van toen er nu uitzien? We zochten het voor je uit. Dit keer: Harry Potter.

Harry Potter films

Als er één filmreeks is die in de zeroes de wereld veroverde, dan is het de Harry Potter-reeks. Het begon met het boek Harry Potter and the Philosopher's Stone. Inmiddels zijn er zeven bestseller boeken, acht films en twee spin-offs verschenen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle diehard Harry Potter fans over de hele wereld.

Cast Harry Potter nu

Met het maken van de eerste film - die in 2001 uitkwam - werd er meteen een nieuwe sterrencast aan de wereld geïntroduceerd. We zagen het grootste deel van de acteurs op het witte doek opgroeien. Benieuwd hoe het nu met de castleden gaat? We zochten het voor je uit.

Zien: de Harry Potter cast door de jaren heen

Daniel Radcliffe - Harry Potter

Het is onmogelijk om niet Harry Potter te zien als je naar Daniel Radcliffe kijkt. Toch heeft de acteur na de succesvolle films ook andere spraakmakende rollen gehad. Hij verscheen poedelnaakt in het Broadway toneelstuk Equus. Ook speelde hij een illusionist (een flinke knipoog naar zijn eerdere rol als tovenaar) in Now You See Me 2.

daniel radcliffe
Isabel Infantes - PA ImagesGetty Images

Emma Watson - Hermione Granger

Emma Watson kreeg de rol van Hermione Granger op haar elfde. Na haar dagen als Zweinsteins slimste tovenaarsleerling ging ze naar de universiteit. Ook kreeg ze nog diverse grote rollen, zoals in The Perks of Being a Wallflower, de Disney-film Beauty and the Beast en in het kostuumdrama Little Women. Emma blijft ons inspireren door zich in te zetten voor vrouwen (ze introduceerde eerder nog een feministische term voor single zijn) en ongelijkheid.

emma watson
Paul BruinoogeGetty Images

Rupert Grint - Ron Weasley

Harry Potter fun fact: Rupert Grint deed auditie voor de rol van Ron Weasley door te rappen. Na de acht films is hij niet van baan geswitcht om een rapcarrière na te jagen, maar is hij blijven acteren. Rupert Grint wordt dit jaar voor het eerst vader en vierde Oud en Nieuw eerder dit jaar in de Efteling.

rupert grint tokyo comic con
Jun SatoGetty Images

Matthew Lewis - Neville Longbottom

Matthew Lewis heeft sinds zijn rol als Neville Longbottom waarschijnlijk de bekendste glow-up van de filmwereld gehad. Nog een leuk weetje over Matthew: tijdens het filmen van Harry Potter and the Order of the Phoenix raakte het trommelvlies van de acteur beschadigd nadat collega Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange in Harry Potter) per ongeluk haar toverstok in zijn oor stak. Matthew Lewis speelde na de filmreeks in onder andere The Syndicate en Bluestone 42.

matthew lewis
Fred DuvalGetty Images

Alfred Enoch - Dean Thomas

Dean Thomas, de schoolvriend en kamergenoot van Harry en Ron, werd gespeeld door Alfred Enoch. Hij kreeg na Harry Potter één van de hoofdrollen in de spannende serie How To Get Away With Murder (een aanrader!).

alfred enoch
Paul ArchuletaGetty Images

Jason Isaacs - Lucius Malfoy

Over goeie series gesproken; voor het geval je The OA hebt gezien en je afvroeg waarom Dr. Hunter je zo bekend voorkomt - dat is dus Jason Isaacs, de acteur die Lucius Malfoy speelde. De acteur heeft buiten Harry Potter en The OA al een hoop rollen op zijn naam staan, in onder andere The Patriot, Brotherhood en The Death of Stalin.

jason isaacs
John PhillipsGetty Images

Maggie Smith - Minerva McGonagall

Één van de best gecaste acteurs in de Harry Potter-serie is Maggie Smith die simpelweg perfect is voor de rol van Minerva McGonagall. Je kent haar onder andere van Sister Act, The First Wives Club en natuurlijk Downton Abbey. Ongelofelijk maar waar: tijdens het filmen van Harry Potter and The Half-Blood Prince had Maggie Smith borstkanker en werd ze behandeld met chemotherapie.

maggie smith
Karwai TangGetty Images

Helena Bonham Carter - Bellatrix Lestrange

Helena Bonham Carter mag haar rol als Bellatrix Lestrange dan wel op een iconische manier gespeeld hebben, ze was al lang vóór Harry Potter een gevestigde naam. De actrice is te zien in Alice in Wonderland, Fight Club, The Crown, Ocean's 8, The King's Speech, Cinderella en nog véél meer film en series.

helena bonham carter
Steve GranitzGetty Images

Ralph Fiennes - Lord Voldemort

Hoewel we Voldemort heel goed kennen, herken je de acteur achter het bekende slangachtige gezicht misschien wat minder snel. Ralph Fiennes speelde vóór Harry Potter al in bekende films (Schindler's List en Maid in Manhattan), maar sleepte na de filmreeks ook genoeg rollen binnen. Hij is te zien in The Grand Budapest Hotel, Skyfall, Spectre, Clash of the Titans, en een hoop andere titels.

ralph fiennes
Hannes MagerstaedtGetty Images

Emma Thompson - Sybill Trelawney

Nog zo'n rol die per-fect gecast is: Emma Thompson speelde de ietwat weirde, maar vooral heel dramatische professor Waarzeggerij, Sybill Trelawney. Emma Thompson hoort in het rijtje 'beste acteurs van de UK'. Ze speelde in films als Love Actually, Nanny McPhee, Man In Black: International, Beauty and the Beast en in de nieuwe film (die nu op Netflix staat) Late Night.

emma thompson
WPA PoolGetty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder