Er komt een Friends kookboek: dat wordt gerechten maken à la Monica

Rachels toetje met slagroom en gehakt, anyone?

friends
NBCGetty Images

"I'll be there for you, 'cause you're there for me too", een bekend zinnetje dat je waarschijnlijk net als ik al heel vaak gehoord hebt dankzij de comedyserie Friends. Op het moment dat ik één aflevering keek, was ik meteen hooked aan alles wat Joey, Chandler, Monica, Rachel, Phoebe en Ross samen beleefden. Binnen een paar maanden keek ik de hele serie. Een aflevering Friends is voor mij vaak een soort shotje geluk, dus als ik me niet zo lekker voel of niet weet wat ik moet kijken op Netflix, zet ik de serie op.

Recepten Friends in kookboek

Als ik denk aan de leukste momenten van de serie, komen al snel de afleveringen in me op waarin de vrienden samen feestdagen vieren en Monica complete diners kookt. Ken je die aflevering nog waarin Rachel's trifle hopeloos mislukte omdat er twee bladzijdes van het kookboek aan elkaar plakten? Zo had ze ineens een toetje met slagroom én gehakt.

Mocht je toch benieuwd zijn naar de smaak van de trifle, dan heb ik goed nieuws: er komt een officieel Friends kookboek! Hierin geeft schrijfster Amanda Yee je de recepten van onder andere Rachel's trifle, de koekjes van Phoebe's oma, Monica's Friendsgiving diner, Just-for-Joey frietjes en de 'moistmaker' kalkoen-sandwich van Ross.

Kookboek Friends in Nederland

Niet alles zal lekker zijn (we're looking at you, trifle), maar hoe tof is het om de gerechten die je in de serie ziet, op precies dezelfde manier te kunnen maken? Het kookboek komt op 22 september uit in Amerika en hopelijk duurt het niet lang voordat de recepten ook verkrijgbaar zijn in Nederland.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder