RuPaul's Drag Race komt naar Nederland

Dit kondigt RuPaul zelf aan in een video

rupaul's drag race season 8 finale party
Santiago FelipeGetty Images

RuPaul's Drag Race komt naar Nederland! De populaire talentenjacht voor Drag Queens krijgt een Nederlandse versie, die Drag Race Holland zal gaan heten. Dit kondigt bedenker en jurylid van het Amerikaanse programma RuPaul zelf aan via de Instagrampagina van Videoland, waar de uitzendingen op te zien zullen zijn.

RuPaul's Drag Race Nederland

"Vol trots kan ik vertellen dat mijn geliefde Drag Race naar Nederland komt. Met een gloednieuwe presentator en exclusief te zien op Videoland. Binnenkort komt er meer informatie. Dus houd het in de gaten," vertelt RuPaul Charles in een video op Instagram.

RuPaul's Drag Race Emmy-award

Het programma is sinds 2009 in Amerika op televisie te zien. Toen was het nog geen Drag Race, maar gingen ze op zoek naar America's Next Drag Queen. Inmiddels zijn er in Amerika twaalf reguliere seizoenen, vijf All Star seizoenen waarin oud-deelnemers opnieuw meedoen een Kerst special van het programma verschenen. Het zorgde voor veel bekendheid en een opleving van showtraversie. De successen werden bekroond met meerdere Emmy-awards. In de Amerikaanse versie is RuPaul samen met drie anderen jurylid. Of hij in de Nederlandse versie van RuPaul's Drag Race ook een rol krijgt, is nog niet bekend.

RuPaul's Drag Race Thailand

Naast een uitstapje in Thailand - er verschenen in 2018 en 2019 twee Thaise seizoenen van het populaire programma - is Nederland het tweede land waar een niet-Engelse versie van de Drag Race wordt opgenomen. Wanneer de afleveringen op Videoland te zien zijn, is nog niet bekend.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder