Kijktip: Het F-woord gaat over het feminisme van nu

Cathelijne Blok en Milou Deelen gaan op bezoek bij hoofdrolspelers in de zogenaamde vierde golf

women's march
Emma McIntyreGetty Images

Feminisme is ontstaan uit een streven naar gelijke rechten tussen mannen en vrouwen, maar het is uitgegroeid tot een hele hoop meer. Journalisten Cathelijne Blok (Titty Mag) en Milou Deelen hebben in samenwerking met HUMAN de vierdelige webserie het F-woord gemaakt. De docu-serie met Valerie Bisscheroux als regisseuse (ook wel bekend van de dramaserie Anne+) gaat over het hedendaagse feminisme, ook wel de vierde golf genoemd. Op hun eigen manier proberen ze feminisme toegankelijk te maken en uit te dragen.

Docu-serie het F-woord

In het F-woord gaan Blok en Deelen in gesprek met tientallen mensen en zoeken ze naar het antwoord op verschillende vragen rondom feminisme. Waar de dualiteit rondom het onderwerp vandaan komt, welke strijd er nog geleverd wordt om gehoord te worden en hoe je op je eigen manier feminist kunt zijn.

Pepijn Lanen en Quinty Misiedjan in het F-woord

Om de diversiteit en veelzijdigheid rondom de huidige feministische beweging te laten zien, komen er verschillende mensen aan het woord om te vertellen vanuit hun eigen beleving. Ze geven antwoord op vragen over het imago en de stem van feministen, voor welke rechten zij op hun eigen manier vechten en delen hun tips over hoe je met feminisme bezig kan zijn. Zo wordt met deze docu-serie de gelaagdheid van de feministische beweging in beeld gebracht.

Namen die onder andere aan het woord komen in Het F-woord zijn de Jeugd van Tegenwoordig rapper Pepijn Lanen, Youtuber Quinty Misiedjan (ook wel bekend als Quinsding), zangeres Mira Thompson en Naomie Pieter van Black Queer & Trans Resistance Nederland.

De eerste aflevering van Het F-woord is vanaf nu te zien op het Youtube-kanaal van NPO 3.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder