Disney komt voor het eerst met biseksueel hoofdpersonage in animatieserie The Owl House

"Ik ben bi! Ik wil een bi personage creëren, verdorie."

the owl house characters
Disney Television Animation

Disney's animatieserie The Owl House heeft een primeur te pakken; voor het eerst in de geschiedenis van Disney zal er een biseksuele hoofdrolspeler zijn! Dit maakt Dana Terrace, de maker van de serie, bekend.

Biseksuele hoofdpersoon The Owl House

Terrace heeft hier al vanaf het begin van de serie voor gestreden. Tijdens het maken van seizoen 1 van The Owl House ging Disney hier echter niet mee akkoord. Voor het tweede seizoen heeft ze hier wel toestemming voor gekregen en daar is ze maar al te blij mee, zo laat ze weten op Twitter.

Queer cast The Owl House

"Vanaf het begin was ik er open over dat ik queer kinderen in de cast wilde. Ik ben een hele slechte leugenaar dus het stiekem doen was geen optie. Toen er een go kwam voor de serie vertelde Disney mij dat er geen queer personages op het kanaal mochten komen," schrijft ze. Ze gaat verder in een nieuwe tweet: "Ik ben bi! Ik wil een bi personage creëren, verdorie. Gelukkig heeft mijn stugheid ervoor gezorgd dat dit toch gelukt is en ik voel me erg gesteund door de mensen die nu de touwtjes in handen hebben bij Disney."

The Owl House Disney

The Owl House gaat over de veertienjarige Dominicaans-Amerikaanse Luz Noceda, die probeert heks te worden. In afgelopen afleveringen is bekend geworden dat Luz zowel op meisjes als jongens valt. Hiermee komt Luz in een klein rijtje van LGBTQI+ personages die zijn bedacht door Disney. Zo is de korte film SparkShorts een coming-out story en is Onward de eerste Disney-film met een openlijk gay personage.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder