Hoe gaat het nu met de cast van The Goonies?

Voor wie is deze 80's avonturenfilm ook jeugdsentiment?

the goonies
Warner Bros.

The Goonies is een iconische avonturenfilm uit 1985, maar ook vele generaties daarna zijn met de spannende klassieker, geschreven door Steven Spielberg, opgegroeid. Een groepje avontuurlijke kids vindt een kaart die naar de schat van One-Eyed Willie zou moeten leiden. Is het allemaal een mythe, of bestaat de kwaadaardige piraat echt? De jongens en meiden hebben geen idee wat hen te wachten staat.

Hoe is het nu met de cast van The Goonies?

De film is inmiddels 35 jaar oud, en wat er met de jonge acteurs is gebeurt verschilt nogal. Van Oscar-nominaties tot advocaten tot mensen die helemáál met acteren zijn gestopt, en natuurlijk de tragische dood van John Matuszak, die de rol van Sloth speelde.

Josh Brolin

josh brolin
Getty ImagesGetty Images

Josh Brolin speelde de vervelende, maar beschermende oudere broer Brandon Walsh, die vastberaden was om de schat van One-Eyed Willie te vinden. Na zijn rol in de iconische avonturenfilm bleef de ster van Josh alleen maar rijzen. Hij heeft een waslijst aan films op zijn IMDB-pagina, en heeft in de laatste jaren écht grote successen gehad met de Oscar-genomineerde film No Country for Old Men, American Gangster, W., Milk (waarvoor hij een Oscar-nominatie voor Best Supporting Actor kreeg), True Grit, Sicario en de meesten zullen hem hebben gezien als superschurk Thanos in Avengers: Infinity War en Endgame. Hij zal ook te zien zijn in Denis Villeneuve's remake van Dune, die hópelijk nog ergens in dit jaar op de planning staat.

Sean Astin

sean astin
Getty Images

Sean Astin speelde de dappere Mikey Walsh. Daarna heb je hem vast nog weleens voorbij zien komen: hij speelde verder nog in iconische sportfilm Rudy, maar je kent 'm waarschijnlijk het beste als Frodo's trouwe vriend Samwise Gamgee in de Lord of the Rings-trilogie. Afgelopen jaar kon je Sean (49) nog zien als Bob in Stranger Things – extra leuk omdat Stranger Things vaak vergeleken wordt met The Goonies.

Jeff Cohen

jeff cohen
Getty Images

Eén van de meest memorabele (en meme-abele) personages uit The Goonies was Chunk. Na deze film heeft Jeff Cohen nog een paar kleine tv-rolletjes gedaan, en is daarna gestopt met acteren. Wel is hij in de filmindustrie gebleven: hij is namelijk entertainment lawyer geworden. Hij richtte zijn eigen advocatenkantoor op om mensen in de filmindustrie te vertegenwoordigen. Cohen vertelde in een interview dat hij veel empathie heeft voor mensen die in deze industrie benadeeld worden, omdat hij zelf weleens aan de andere kant heeft gestaan. Hij vertegenwoordigt onder meer Parasite-regisseur Bong Joon Ho.

Kerri Green

kerri green uit goonies
Getty Images

Goonies was Kerri's eerste film. Ze speelde Andrea, die de klootzakkerige Troy achterliet om op avontuur te gaan met de Goonies. Daarna speelde ze in de jaren tachtig nog in de films Summer Rental en Lucas, maar stopte daarna met acteren om naar de kunstacademie te gaan. Ze deed nog gastrolletjes in ER en in 2001 nog in Law & Order: SVU, maar heeft sindsdien niet meer geacteerd. Ze deed wel mee aan de Goonies-reünie voor Josh Gad's quarantaine-webserie Reunited Apart.

Jonathan Ke Quan

jonathan ke quan
Getty Images

De Vietnamees-Amerikaanse acteur was voor Goonies te zien in Indiana Jones and the Temple of Doom, en kreeg toen de rol van Richard "Data" Wang in The Goonies. Hij speelde nog met tegenspeler Sean Astin in Encino Man, maar verruilde het acteerwerk daarna voor een carrière als stuntchoreograaf, voor films als X-Men. Binnenkort is hij voor het eerst in 18 jaar weer te zien in sci-fi film Everything Everywhere All at Once, met Jamie Lee Curtis.

Corey Feldman

corey feldman
Getty Images

Corey was één van de populairste tienerhunks uit de jaren 80, en heeft daarna nog een verdienstelijke acteercarrière gehad. In de jaren 80 harkte hij rol na rol binnen: denk aan Stand by Me, The Lost Boys, License to Drive, The 'Burbs en Dream a Little Dream.

Naarmate de tijd vorderde, werden de rollen minder spectaculair en werd Corey meer een tv-persoonlijkheid dan een serieuze acteur. Hij had trouwens ook nog een muziek-carrière en schrijf een autobiografie met de monsterlijke titel 'Coreyography'.

Martha Plimpton

martha plimpton
Getty Images

Andrea's beste vriendin Stefanie, het stereotype 'stoere meisje' die elke jaren 80-film nodig had, werd gespeeld door Martha Plimpton. Ze won in 2012 een Emmy voor beste gastrol in The Good Wife, en werd genomineerd voor een Emmy voor haar rol in Raising Hope. Ze speelde daarna voornamelijk rollen in indie-films en series. Recentelijk was ze nog te horen als de stem van Yelena in Frozen II.

John Matuszak

john matuszak
Getty Images

De misvormde Fratelli-broer Sloth wed (met masker op), die uiteindelijk de held van het verhaal is, werd gespeeld door footballspeler John Matuszak. Naast zijn succesvolle American Football-carrière speelde hij in enkele films: One Crazy Summer en North Dallas Forty, en had hij gastrolletjes in onder meer The A Team en Miami Vice. In 1989 overleed John aan een overdosis voorgeschreven medicijnen, gemengd met cocaïnegebruik. Hij was 38 jaar oud.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder