Hold up: gaat Archie dood in het nieuwe seizoen van Riverdale?!

De ophef is ontstaan door een tweet van de maker van Riverdale

Riverdale-fans hebben al voor een hoop mysteries gestaan: wie de Gargoyle King is, wat de echte naam van Jughead is en of Jughead echt dood was of niet. Op de laatste vraag bleek het antwoord gelukkig 'nee' te zijn, maar de makers hadden ons er écht even van overtuigd dat ze één van de hoofdrolspelers uit de serie hadden geschreven. En... dat lijkt nu weer het geval te zijn.

Fans denken (of beter gezegd: vrezen) dat één van de hoofdrolspelers dit keer echt het loodje legt. Niemand minder dan Archie Andrews zelf zou in de nieuwe afleveringen dood gaan. Deze vermoedens hebben alles te maken met een recente tweet van de maker van Riverdale.

Gaat Archie dood in Riverdale?

Roberto Aguirre Sacasa, de scenarioschrijver van de populaire serie, teast het nieuwe seizoen van Riverdale met afbeeldingen van het script. Hij schrijft deze raadselachtige tekst erbij: "We nemen afscheid van de middelbare school en we verwelkomen...?" Op de afbeeldingen staan twee striptekeningen die bij twee afleveringen horen. Op de eerste tekening zien we de vriendengroep met hun diploma. Alle ophef is ontstaan rondom de tweede tekening: Betty, Veronica en Jughead staan rouwend voor een graf, terwijl Archie in soldatenuniform als een soort geest erboven hangt. Betekent dit dat Archie dood gaat?

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Archie Andrews dood

Fans speculeren massaal op Twitter wat deze poster kan betekenen. Is dit weer een gevalletje 'we zien zijn lijk maar hij blijkt later toch niet dood te zijn', zoals bij Jughead? Een hoop fans zijn ervan overtuigd dat de makers niet zo maar dé hoofdrolspeler van Riverdale eruit zouden schrijven - de originele comic books zijn nota bene naar Archie vernoemd. Er gaan een paar theorieën rond over hoe het zit.

Theorie over dood van Archie

We weten dat we in seizoen 5 een tijdsprong kunnen verwachten. De kans is groot dat de vriendengroep na de middelbare school uit elkaar valt en dat Archie het leger in gaat. Een populaire theorie is dat iedereen denkt dat Archie dood is en Veronica, Jughead en Betty om die reden terugkomen naar Riverdale. Je voelt 'm al aankomen: men denkt dat de vrienden er uiteindelijk achter komen dat er iets gebeurd is met Archie terwijl hij in het leger zat, maar wél nog leeft.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder