Academy komt met nieuw diversiteits- en inclusiebeleid voor Best Picture-nominaties

Een team van industry leaders heeft geholpen dit beleid op te zetten

Inclusie bij de Oscars heeft de laatste jaren voor heel wat opschudding en discussie gezorgd. In 2014 werd zelfs de hashtag #OscarsSoWhite in het leven werd geroepen om aandacht te vestigen op het schrijnende gebrek aan diversiteit, zowel op het witte doek als achter de schermen. Maar er is goed nieuws; de Academy of Motion Picture Arts and Sciences komt met een nieuw plan en eisen op het gebied van diversiteit en inclusie waar films aan moet voldoen als deze kans willen maken op een Oscar-nominatie.

Maatregels inclusie en diversiteit Oscars

Concreet betekenen de nieuwe plannen dat er eisen zijn op het gebied van gender en ras voor een film. Om kans te maken op een nominatie voor Beste Film moet er tenminste één acteur of actrice Afro-Amerikaans, Aziatisch, Noord-Afrikaans, Latino of afkomstig zijn uit een andere ondervertegenwoordigde groep. Dit vormt voor filmmakers een stok achter de deur om te stoppen met de eenheidsworst aan witte acteurs. De eerste boze commenter die een volledig witte cast wil verdedigen met 'iK ViNd DaT Er GeKoZeN MoEt WoRdEn Op BaSiS VaN TaLeNt En NiEt Op BaSiS vAn hUiDsKlEuR' wint een prijs: je mag ons artikel over representatie in de media lezen!

Andere maatregelen zijn dat de jury de inzendingen voor de Oscars het hele jaar kunnen zien, zodat alle films een gelijke kans krijgen. Nu zijn er regelmatig films die buiten te boot vallen omdat ze niet zijn uitgebracht in 'Oscar season'. Het aantal films dat genomineerd kan worden voor een Oscar in de categorie beste film is nu tien. Eerder was dit een wisselend aantal.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Inclusivie en diversiteit binnen de Academy

Niet alleen in de films wil de Academy meer diversiteit in films zien, ook ligt er de belofte dat de leden van de Academy en diens bestuur diverser en inclusiever zullen worden. Ook gaat de organisatie diversiteit promoten door hun leden verplichte trainingen te geven en panels te organiseren over etniciteit, geschiedenis, ras en gelijke kansen in de filmindustrie.

Diversiteit in jury Oscars

Eerder werd al bekend dat er voor de Oscars 819 nieuwe juryleden zijn uitgenodigd om onderdeel te zijn van het prestigieuze panel. Onder meer Zendaya, Eva Longoria, Constance Wu en Park So-Dam staan op de lijst. De creatieven komen uit 68 verschillende landen, en van de nieuwkomers staat 45% uit vrouwen en 36% uit mensen van kleur. Als deze nieuwe leden hun uitnodigingen allemaal accepteren, zullen er niet 8594, maar 9412 juryleden meebeslissen over de beste films van het jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder